Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii liberali atacă în contencios administrativ decizia de cesiune a contractului cu „Grup Corint”

Publicat

YouTube video

„Asistăm la o șmecherie economico-financiară fără precedent”. Acesta este părerea consilierilor locali liberali ai municipiului Alba Iulia care vor ataca în contencios administrativ decizia CL de cesionare a contractului încheiat cu „Grup Corint” SA, privind întreținerea unor spații din cetate, către „Corint” SRL, o altă firmă aparținând omului de afaceri Dan Sabău. Liberalii susțin că, odată aprobată în CL, decizia privind cesiunea mai poate fi anulată doar în instanță și că acest demers este necesar pentru a securiza bunurile municipiului.

Problema a fost ridicată în conferința de presă a PNL Alba de către consilierii locali Gabriel Pleșa și Rareș Buglea care atrag atenția că decizia a trecut în ședința de CL, cu abținerile de la vot ale consilierilor liberali. Aceștia sunt de părere că, prin cesiunea acestui contract încheiat pe 49 de ani de la un SA precum „Grup Corint” la un SRL de apartament este dovada că administrația locală nu securizează suficient bunurile aflate în patrimoniul municipiului și că acest lucru poate reprezenta un pericol pe viitor. „Cu o investiție enormă și beneficii financiare în creștere, este interesant să vedem că responsabilitatea administrației devine tot mai mică, deși ar trebui să se întâmple exact contrariul”, a declarat Rareş Buglea.

Liberalii au explicat și de ce anume s-au abținut de la votarea acestei cesiuni. „Cu foarte mare lejeritate, o bună parte din consilieri  au ridicat mână și au votat această cesiune cu care noi, consilierii liberali, am fost împotrivă. Dincolo de legalitatea aparentă a acestei hotărâri, pe noi ne teme cel mai tare faptul că acest SRL, conform legii, nu reprezintă garanțiile necesare pentru a gestiona timp de 49 de ani o astfel de valoare patrimonială a orașului”, a precizat Buglea.

Cesiunea contractului încheiat între CL Alba Iulia și Grup Corint SRL către Corint SA a făcut obiectul unui proiect de hotărâre aprobat în ședință cu votul pentru a 14 consilieri și 6 abțineri.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. michelangelo

    vineri, 05.10.2012 at 15:48

    domnul consilier, ar trebui sa iei ceva lectii de limba romana si doar dupa aceea sa mai vorbesti in conferinte de presa: ”cesiune cu care noi . . . am fost impotriva”( probabil nu am fost de acord), ”dincolo de legalitatea aparenta a acestei hotarari, pe noi ne teme„ probabil pe noi ne ingrijoreaza) , acest SRL nu reprezinta garantiile necesare ( probabil nu prezinta). Si chiar mai multe.
    cum spuneam prima data mana pe carte si dupa aia sa deschidem gura, nu de alta dar totusi un consilier al PNL ar trebui sa aiba un discurs mai consistent ca si forma si fond.

  2. michelangelo

    vineri, 05.10.2012 at 15:50

    si daca tot ati fost importiva cesionarii contractului de concesiune de ce nu ati votat impotriva. de ce v-ati bagat capul in nisip ca strutul si v-ati abtinut. asta a fost motivul pentru care v-a votat lumea? ca sa nu aveti nici o parere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax