Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali votează Strategia de Dezvoltare a Municipiului Alba Iulia în perioada 2014-2020

Publicat

Contextul socio-economic și administrativ actual, regionalizarea României, precum și noile directive ale Uniunii Europene impun necesitatea elaborării unui nou plan de dezvoltare a municipiului Alba Iulia. Acesta este motivul pentru care, în ședința de CL de marți va fi supus la vot procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a municipiului în perioada 2014-2020.

Strategia va urmări trasarea orientărilor generale ale dezvoltării durabile a Alba Iuliei în domenii precum planificare teritorială, urbanism, infrastructură, economie, energie, turism, resurse umane, educație, administrație, sport și multe altele și se va fundamenta pe valorificarea resurselor materiale, financiare și umane  de care dispun e Alba Iulia, precum și pe relaționarea cu localitățile componente ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare  Alba Iulia.

În capitolele referitoare la propunerile de proiecte, strategia va ține cont, printre altele, de cadrul financiar multianual 2014-2020, programele de finanțare ale Guvenului României și mecanismele financiare ale UE, politica de coeziune a Comisiei Europene, precum și de strategia Europa 2020.

Documentul se va plia în egală măsură și de recomandările făcute de serviciul de rating municipal, ce va fi actualizat periodic.

„Identificarea nevoilor de dezvoltare ale comunității se va face pe o bază consultativă-grupuri de lucru, anchetă în rândul populației, consultări, dezbateri etc. și prin cointeresarea partenerilor publici și privați din România și state Europene în proiectul STATUS – Agendele de strategie teritorială ale sistemelor urbane pentru orașele mici și mijlocii”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Alba Iulia 2014-2020 așteaptă aprobarea consilierilor locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la CL Alba Iulia. Se aprobă utilizarea sumelor din excedent bugetar pentru obiective de dezvoltare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax