Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii PSD din Alba Iulia critică nivelul cotei de impozitare, aplicabil de la 1 ianuarie 2016, pentru clădirile nerezidențiale din oraș

Publicat

medrea jidveian Consilierii PSD din municipiul Alba Iulia critică nivelul cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale, aplicabil de la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal. În ședința Consiliului Local de săptămâna trecută a fost votat proiectul privind modificarea nivelului impozitelor şi taxelor locale pentru anul viitor, care a adus schimbări şi la modul de calcul al acestora.

Astfel, cota aplicabilă la calculul impozitului pentru imobilele nerezidenţiale aparţinând persoanelor juridice va fi de 1,3 %, față de 1,5% cât era în prezent. Consilierii locali PSD din Alba Iulia au propus o cotă de 1%, considerând că nivelul de 1,3% este împovărător pentru investitori, însă amendamentul acestora a fost respins.

Potrivit noului Cod Fiscal, în cazul clădirilor nerezidențiale (spații cu altă destinație decât cea de locuință) aflate în proprietatea persoanelor juridice, cota de impozit prevăzută de lege este între 0,2% şi 1,3% (maximum 1,95%, după aplicarea cotei adiționale de 50% permisă de Codul Fiscal) din valoarea impozabilă a clădirii.

„Primăria Alba Iulia s-a gândit să meargă pe cotă maximală, 1,3%, care este împovărătoare. S-a motivat că anul trecut a fost 1,5 %, tot cotă maximală, pe vechiul Cod fiscal. Acum s-a mers pe 1,3 % în condițiile în care Sebeșul are o cotă de sub 1,0 %”, a declarat, marţi, în conferință de presă, consilierul local PSD Ovidiu Jidveian.

Potrivit lui Jidveian, faptul că s-a mers pe cota maximală permisă de lege este un lucru împovărător pentru investitori.

„Gândiți-vă la un hotel care costă milioane de euro, cât vine impozitul numai pe clădire anual, pentru că vrem să ne dezvoltăm în turism. Noi (consilierii locali PSD – n.r.) am făcut propunerea să reducem de la 1,3 % la 1,0 %, era o propunere de bun simț, nu cred că afecta semnificativ bugetul local. Cei de la PNL s-au opus cu vehemență, deși era o măsură care venea în sprijinul investitorilor. De ce Sebeșul poate și noi nu putem (…) în condițiile în care Sebeșul are bugetul aproape cât Alba Iulia”, a mai spus Ovidiu Jidveian.

Jidveian a mai transmis că „pe investitori trebuie să îi curtezi să vină în municipiul Alba Iulia, să le oferi facilități”, în condițiile în care „Alba Iulia este un oraș în care investițiile nu sunt la nivelul așteptărilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax