Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierul judeţean PDL din Alba, Cornel Filipescu s-a întors la PSD. Ioan Florea: „Au trecut mai mulţi consilieri locali”

Publicat

cornel filipescu Ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor, a consilierilor locali şi judeţeni pare să fie luată în serios în Alba. Dacă vineri, ACL Alba anunţa că doi primari PDL ar urma să plece din partid la „chemarea” PSD-ului, în cazul consilierului judeţean PDL, Cornel Filipescu, decizia a fost luată. Acesta a hotărât să se întoarcă la PSD. Cum politicienii îşi schimbă partidele după putere, aşa a procedat şi consilierul judeţean.

După ce a plecat de la organizaţia roşie la cea portocalie, acum „fiul risipitor” Cornel Filipescu se întoarce la PSD. Prim-vicepreşedintele PSD Alba, Ioan Florea, a spus că mai sunt şi consilieri locali care au făcut „marele” pas.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a spus că unul dintre „fiii risipitori” pe care PDL i-a „răpit” se întoarce la „marea dragoste”. Este vorba despre consilierul judeţean Cornel Filipescu.

În ce priveşte migraţia aleşilor locali la PSD Alba, preşedintele organizaţiei locale a spus că „noi nu curtăm, suntem curtaţi. Noi avem mulţi de revenit în PSD şi din cei 20 de primari”.

Ioan Florea a declarat că „până acum a trecut un consilier judeţean şi consilieri locali mai mulţi”.

Până în 2001 a fost membru al Partidului Democraţiei Sociale din România. În perioada 2001-2004 a fost membru PSD.

În 2004, când ocupa funcţia de preşedinte executiv al PSD Alba, dar şi cea de senator, Cornel Filipescu a demisionat din partid şi s-a înscris în PD, actualul PDL. În acea perioadă, consilierul judeţean declara că a plecat de la un partid la putere la un partid de opoziţie. Spunea că demisia sa din PSD este o problemă personală şi nu doreşte să intre în dispute cu foştii săi colegi din PSD.

„Este o problemă a mea, nu vreau să dau detalii pentru că nu vreau sa intru în dispute cu colegii mei. Am cântărit mult acest lucru şi am decis să mă înscriu in PD”, declara în urmă cu zece ani, Cornel Filipescu.

La sfârşitul anului 2003, Cornel Filipescu în funcţia de lector universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a fost subiectul unui scandal de plagiat, fiind acuzat chiar de către un coleg de partid, din acea perioadă, medicul psihiatru Liviu Stoica.

Filipescu, membru în comisia de învăţământ a Senatului, a fost acuzat că l-ar fi plagiat integral în cursurile sale pe Cătălin Zamfir, pe atunci consilier al premierului pe probleme sociale şi pe generalul Pavel Abraham, fostul lef al Poliţiei Române.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax