Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliile județene și locale ar putea beneficia de mai multe mașini pentru angajați. Proiect la Senat

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ AlbaConsiliile județene și locale ar putea beneficia de mai multe autoturisme pentru angajați, potrivit unei inițiative legislative pusă în dezbatere la Senat. Documentul prevede ca numărul de mașini alocat pentru fiecare autoritate să fie de cel puțin 4 și cel mult 8 mașini, în funcție de zone și populație.

Propunerea legislativă pentru modificarea punctului B al Anexei nr. 3 din Ordonanţa nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 25 octombrie.

„Calitatea serviciilor publice a scăzut dramatic, în special calitatea controlului autorităților publice locale, pentru că funcționarii publici nu au nici interesul și nici resursele financiare disponibile pentru a face deplasări în teritoriul administrat cu autovehiculul propriu, consumând carburant din propriul salariu”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Potrivit inițiatorului, deputatul PSD Florin Gheorghe, angajații care au nevoie de deplasări în teren sunt din domeniile de asistență socială, de asistență a copilului, a persoanelor vârstnice, inspectorii de control pentru suprafețele agricole și forestiere, de disciplină în construcții, și altele.

Inițiativa prevede ca numărul de mașini alocat pentru fiecare autoritate să fie de cel puțin 4 și cel mult 8 mașini, funcție de zone și populație.

Potrivit documentului, autoritățile administrației publice locale vor putea beneficia de:

– Consiliul General al municipiului București – 8 autoturisme

– Consiliile județene – 7 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – 6 autoturisme)

– Consiliile locale ale municipiilor reședință de județ – 7 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – 5 autoturisme)

– Consiliile locale ale sectoarelor municipiului București – 6 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – 4 autoturisme)

– Consiliile locale ale celorlalte muncipii și ale orașelor cu peste 50.000 locuitori – 6 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – 3 autoturisme)

– Consiliile locale ale celorlalte muncipii și ale orașelor cu mai puțin de 50.000 locuitori – 5 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – 3 autoturisme)

– Consiliile locale ale comunelor – 4 autoturisme (potrivit legislației în vigoare – un autoturism)

Inițiatorul susține că, deși efortul bugetar total ar fi de aproximativ 10 milioane de euro, împărțit pe fiecare autoritate, care ar avea doar două-trei mașini în plus, costurile ar fi de sub 7.000 de euro.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax