Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Concurenței: Legea care prevede ca supermarketurile să aibă 51 la sută produse românești la raft ar putea crea probleme de aprovizionare

Publicat

supermarket Consiliul Concurenței este de părere că proiectul care prevede ca marile lanțuri de magazine să aibă 51 la sută produse românești la raft, nu ar putea funcționa din cauza numărului mic de producători autohtoni, spune directorul general al instituției, Daniela Bădilă.

Potrivit directorului general al Consiliului Concurenței, Daniela Bădilă, instituția nu se opune proiectului de lege, înțelegând că pentru sănătate primează consumul de produse proaspete. De asemenea, Consiliul Concurenței este de părere că producătorii locali trebuie ajutați, însă autoritatea de concurență are semne de întrebare dacă aceasta este cea mai bună variantă.

Pe de altă parte, instituția ridică semne de întrebare și în legătură cu aplicarea măsurilor propuse.

„Noi am ridicat câteva semne de întrebare, în ceea ce priveşte aprovizionarea sau depozitarea produselor. Ne întrebăm dacă producătorii pot aproviziona în proporţie de 51% magazinele şi totodată dacă în final consumatorii nu vor fi afectaţi”, a menţionat reprezentantul Consiliului Concurenţei. „Apoi, ce înseamnă produs românesc? Produs în România? Sau că firma are capital românesc?”, s-a întrebat Bădilă.

Proiectul de lege care impune supermarketurilor să comercializeze produse din „lanţul scurt de aprovizionare” (locale şi regionale), în proporţie de minimum 51%, a fost retrimis la începutul lunii mai în Parlament la Comisia de Agricultură, în urma solicitării deputaţilor PSD, cu termen pentru un raport suplimentar de o lună de zile, scrie News.ro.

sursa: realitatea.net, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax