Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Uniunii Europene a aprobat raportul MCV: România ar putea îndeplini în viitorul apropiat toate obiectivele

Publicat

consiliul european Consiliul European confirmă raportul Comisiei Europene în cadrul MCV și evocă posibilitatea ca România să scape, în viitorul apropiat, de Mecanismul de Cooperare și Verificare instituit în momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007.

Consiliul European încurajează România să își concentreze eforturile pentru a consolida progresul deja obținut. Progresul astfel obținut va demonstra sustenabilitatea reformelor care vor pune baza îndeplinirii satisfăcătoare în viitorul apropiat a criteriilor stabilite de Mecanismul de Cooperare și Verificare, precizează Consiliul European, care ia astfel act de raportul dat publicității de Comisia Europeană în luna februarie a acestui an.

Mecanismul de Cooperare și Verificare a oferit Comisiei Europene și statelor membre UE îngrijorate că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru aderare, o modalitate de a verifica implementarea reformelor în justiție și stadiul luptei anticorupție.

Raportul, realizat de experții Comisiei Europene, este dat publicității anual, verifică progresele celor două state și stabilește concluzii.

Tendința ultimelor rapoarte privind România a fost de a saluta rezultatele luptei anticorupție, dar și de a semnala reticența factorului politic, în special a parlamentului, de a susține această luptă.

Foto: coe.int

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax