|

Construcția noului sediu al Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean din Alba Iulia ar putea fi finanțată de la bugetul de stat

sectie de psihiatrieConstrucția noului sediu al secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean din Alba Iulia ar putea fi finanțată prin bugetul statului. Potrivit reprezentanților instituției, proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții în luna februarie a acestui an, însă până în prezent nu a fost primit nici un răspuns. 

„Am zis așa, e o investiție mare, haideți să degrevăm Consiliul Județean de investiția asta pentru că banii aceia îi putem folosi în alte locuri cu efect imediat, tot pentru sănătate. (…) În luna februarie am depus la Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții proiectul nostru. (…) Cred că merită orașul acesta, care are o vechime considerabilă în secția de Psihiatrie, de când tratează astfel de pacienți, să îi fie finanțată o astfel de investiție. Poate fi o investiție de portofoliu pentru Compania Națională de Investiții, care s-a implicat în proiecte de sănătate. Nu am găsit niciun motiv pentru care acest proiect să nu fie aprobat”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicoleta Coșarcă a transmis că va solicita Ministerului Sănătății punctul de vedere privind oportunitatea investiției și recomandarea de a se realiza sau nu de către Compania Națională de Investiție.

„Consider totuși că există bună credință și că la un moment dat vom primi un răspuns. Până la urmă și răbdarea trebuie să aibă o limită pentru că ne periclităm cererea de proiecte și am spus de comun acord că până la 30 septembrie așteptăm”, a mai spus Nicoleta Coșarcă.

În cazul în care finanțarea nu va fi aprobată de către Compania Națională de Investiții, licitația se va porni cu banii Consiliului Județean Alba.

„Banii îi avem, sunt prevăzuți în buget. (…) Rămân optimist, pentru că Ministerul Dezvoltării, în ultimii ani, față de județul Alba, a fost foarte corect. (…) Însă nu putem să așteptăm foarte mult. Dacă era după noi, după puterea noastră, acum trebuia să fie gata. Cred că cel mai mult am pierdut timp pe partea de ISU, cred că acum era aproape spre final, pe banii noștrii”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Potrivit directorului economic al Spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza, valoarea estimată a investiției (pentru partea de construcție și amenajarea curții, cu zona verde) este de 15.125.937 lei (fără TVA).

Citește și FOTO: Sediu de 1,3 milioane de euro, cu spaţiu verde pe acoperiş, pentru Secția de Psihiatrie din Alba Iulia. Cum arată proiectul

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594366avatar Publicat de pe 12 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI