Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consultări pentru noul Cod Fiscal, din februarie: Supraimpozitarea clădirilor în paragină ar putea fi inclusă în prevederi

Publicat

finante cod fiscal Una dintre prevederile introduse în noul Cod Fiscal ar putea fi supraimpozitarea imobilelor lăsate în paragină. Este vorba despre o propunere mai veche a Asociaţiei Municipiilor din România, pentru a determina proprietarii să ia decizii privind imobilele deteriorate pe care le deţin.

Dezbaterile publice pe marginea noului Cod Fiscal vor începe din data de 2 februarie.

Ministrul Finanţelor, Darius Valcov şi secretarul de stat Dan Manolescu ar fi agreat ideea cuprinderii acestor prevederi în proiectul de Cod Fiscal.

Preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Ilie Bolojan, a declarat pentru HotNews.ro că supraimpozitarea este o soluţie pentru rezolvarea imobilelor neîngrijite.

„Am solicitat ca printr-un articol de lege să se prevadă posibilitatea ca fiecare consiliu local să poată supraimpozita de până la cinci ori faţă de nivelul actual aceste imobile. Ar însemna sa lase posibilitatea fiecărei autorităţi locale să decida dacă supraimpozitează sau nu”, a afirmat Ilie Bolojan.

Banii din aceste fonduri speciale ar urma să fie folosiţi tot pentru renovarea acestor imobile, prin acordarea de finanţări cu diverse facilităţi.

În prezent, proprietarii de clădiri neîngrijite pot fi amendaţi, însă nu îi determină de fiecare dată să ia măsuri pentru renovare.

sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax