Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare. Studiu

Publicat

Dacă mâncaţi des nuci, alune, migdale, arahide sau alte fructe cu coajă lemnoasă, vă puteţi proteja de bolile cardiovasculare. Este concluzia unui studiu.

În cadrul studiului publicat luni în jurnalul ”American College of Cardiology” şi citat de Agerpres, cercetătorii au examinat dosarele medicale, stilul de viață și obiceiurile alimentare a peste 210.000 de lucrători din domeniul sanitar care nu fuseseră diagnosticați cu cancer, boli de inimă și care nu suferiseră un accident vascular cerebral.

Pe parcursul unei perioade de monitorizare care a durat 20 de ani, peste 14.000 dintre aceștia au dezvoltat o patologie cardiovasculară, dintre care 8.390 o boală coronariană și 5.910 un accident vascular cerebral (AVC).

Spre deosebire de participanții la studiu care mâncau rareori sau niciodată fructe cu coajă lemnoasă, cei care consumau o porție de 28 de grame de cel puțin cinci ori pe săptămână prezentau un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare și aveau o probabilitate cu 20% mai redusă de a dezvolta o boală coronariană, a conchis studiul.

Specialiştii atenţionează însă că nu este indicat un consum în exces deoarece aceste fructe sunt dense din punct de vedere caloric.

sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax