Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contabilul şef al IPJ Alba, trimis in judecată de DNA

Publicat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Ciocârlan – ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – se preciza într-un comunicat transmis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA.
În sarcina lui Marcel Ciocârlan s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, uz de fals, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta, au mai fost trimişi în judecată şi Adrian Ciugudean – agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al IPJ Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals. De asemenea, este acuzat şi Ioan Jurje-Vale, administrator la SC „Textil Division” SRL Baia Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunile de fals în

înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au scos in evidenţă faptul că: „În cursul anului 2006, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte (impermeabile) prin procedura cererii de ofertă, câştigătoarea stabilită fiind firma S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare, firmă având ca asociat şi administrator pe inculpatul Jurje Vale Ioan.
La data de 15 decembrie 2006, în calitate de contabil şef al I.P.J Alba şi responsabil cu exercitarea controlului preventiv propriu pentru această unitate de poliţie, inculpatul Ciocârlan Marcel a dispus efectuarea în mod nelegal a plăţii în sumă totală de 151.414,41 lei către S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare pentru achitarea unui număr de 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabile comandate.
În felul acesta, s-a cauzat o pagubă în patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cuantum total de 119 116,62 lei (reprezentând contravaloarea bunurilor nepredate şi neexecutate la data respectivă), suma respectivă reprezentând avantaj patrimonial pentru firma S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare.
La instigarea inculpatului Ciocârlan Marcel, administratorul firmei SC TEXTIL DIVISION SRL BAIA MARE, inculpatul Jurje Vale Ioan, a întocmit cu menţiuni necorespunzătoare adevărului factura fiscală pentru cantitatea de 511 impermeabile şi preţul total de 151 414,41 lei.
De asemenea, contabilul şef Ciocârlan Marcel a solicitat întocmirea în fals şi a notei de recepţie şi constatare diferenţe, în care s-a menţionat în mod necorespunzător că au fost recepţionate 511 impermeabile, cerându-i coinculpatului Ciugudean Adrian să semneze nota de recepţie.
Totodată inculpatul Ciocîrlan Marcel a solicitat inculpaţilor Ciugudean Adrian şi Jurje Vale Ioan întocmirea unui proces verbal de custodie în care să se consemneze împrejurarea necorespunzătoare adevărului privind predarea în custodie a unui număr de 402 impermeabile, deşi aceste bunuri nu au fost predate unităţii de poliţie, în condiţiile în care în concret nu erau confecţionate.
Pe baza acestor înscrisuri, inculpatul Ciocârlan Marcel a dispus efectuarea plăţii sumei totale de 151 414,41 lei către firma SC TEXTIL DIVISION SRL Baia Mare.


IGPR – parte civila pentru contravaloarea bunurilor contractate si neexecutate

Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de bani care reprezintă contravaloarea bunurilor contractate şi ulterior neexecutate, dar recepţionate în fals şi plătite de beneficiarul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Ciocârlan Marcel până la concurenţa sumei reprezentând valoarea prejudiciului.
Nu au fost identificate bunuri aparţinând inculpaţilor Ciugudean Adrian şi Jurje Vale-Ioan în vederea luării măsurilor asiguratorii.”

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Alba Iulia si, până la finalizarea procesului, persoanele în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Contabilul şef Marcel Ciocârlan a mai fost cercetat de DNA pentru instalarea în sediul IPJ a unor automate de cafea, fără licitaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax