Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE – CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI: Nouă persoane din Alba, Mureş şi Cluj REŢINUTE de poliţişti. Au fost propuse pentru arestare preventivă

Publicat

contabanda tigari Nouă persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani, respectiv cinci din Ocna Mureş, trei din judeţul Mureş şi una din judeţul Cluj au fost reţinute de poliţiştii din Alba, în dosarul de contrabandă de ţigări. În urma finalizării percheziţiilor făcute joi, în şase judeţe, poliţiştii au confiscat peste 20.000 de ţigarete, 325 de litri de alcool, un pistol cu aer comprimat şi importante sume de bani. În total, au fost aduse la sediul IPJ Alba, la audieri 13 persoane.

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia precizează că în acest dosar alte şapte inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de două persoane s.a formulat propunere de arestare preventivă pentru contrabandă în formă continuată. Prejudiciul a fost calculat la valoarea de 60.000 de lei.

Comunicatul Parchetului:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud efectuează cercetări în vederea combaterii infracţiunilor de contrabandă într-un dosar în care sunt cercetate 16 persoane pentru săvârşirea de astfel de infracţiuni.

În acest scop procurorii au coordonat percheziţiile efectuate la 19.02.2015, în baza mandatelor emise de judecător, la 27 locaţii de pe raza judeţelor Alba, Bistriţa Năsăud, Mureş, Cluj, Hunedoara, percheziţii în urma cărora au fost ridicate produse accizabile nemarcate, ţigări şi alcool.

La 19.02.2015 s-a dispus în cauză punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de 9 persoane sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinere de alcool etilic nemarcat în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală.

Cei nouă inculpaţi au fost reţinuţi, iar faţă de alţi şapte inculpaţi s-a dispus de procuror la 19.02.2015 luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

La 20.02.2015 s-a formulat propunere de arestare preventivă faţă de doi dintre inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată.

Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada 24.09.2013 – 19.02.2015 inculpaţii au achiziţionat, deţinut şi comercializat ţigări nemarcate, provenite din contrabandă şi au deţinut în afara antrepozitului fiscal alcool etilic peste limita legală, fără a fi marcat corespunzător.

Până la această dată prejudiciul total cauzat bugetului de stat depăşeşte 60.000 lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate ce nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Citeşte şi CAPTURA poliţiştilor din ALBA în urma percheziţiilor de JOI: Peste 20.000 de ţigarete, 300 litri de alcool, bani şi un pistol, confiscate. 13 persoane la AUDIERI

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au efectuat 27 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale aparţinând unor persoane din judeţele Alba, Mureş, Hunedoara, Cluj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud, bănuite de contrabandă cu ţigări.

Au fost vizate 16 persoane care, în perioada 2014 – 2015, ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

Citeşte şi FOTO-VIDEO| CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI: PERCHEZIŢII domiciliare și la firme din Alba și alte cinci județe. Cinci persoane audiate la IPJ

Cu ocazia acţiunii, au fost identificate 13 dintre persoanele vizate, acestea fiind conduse la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiate, iar, faţă de nouă, poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cele nouă persoane reţinute au vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani, cinci sunt din Ocna Mureş, judeţul Alba, trei din judeţul Mureş, iar una este din judeţul Cluj.

Reamintim faptul că în urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii a găsit şi ridicat 20.500 de ţigarete şi 325 litri de alcool care pare că provin din contrabandă.

De asemenea, au fost ridicate sume de bani (26.500 lei şi 750 de euro), un pistol cu aer comprimat, dar şi mai multe piese de biciclete care se pare că provin din furturi.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi cu sprijinul de specialitate Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tabac

    marți, 24.02.2015 at 13:09

    Ce mai captura !!!
    Alea sunt tigarile de buzunar :))
    Bine ca pe cei care introduc fraudulos in tara tigari cu tirul nu-i prinde nimeni.

    PS: rog operatorii, nu mai stergeti comentarile atata timp cat nu contin limbaj licentios.
    sau puteati sa faceti mentiunea ca s-a sters comentariul, in cazul meu, la solicitarea celor care au carat o plasa de tigari ( vreo 4 -5 cartuse de tigari ) cu 4 masini :)) !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax