Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contract semnat de CJ Alba pentru instruirea a 1000 de şomeri din Alba în meserii din industria prelucrării metalelor şi auto

Publicat

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a semnat la Piatra Neamț contractul de finanțare „Oportunități sporite pentru șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru și Nord-Vest”. Acest proiect a fost câștigat pe perioada de finanțare 2007-2013, are o perioadă de implementare de 18 luni, o valoare de peste 4 milioane de euro și aproximativ 2.000 de beneficiari. Dintre aceştia, 1.000 sunt din județul Alba, respectiv 500 din Cugir și 500 din Alba Iulia, Blaj și Aiud.

„Astăzi am semnat la Piatra Neamţ, la sediul OIR POSDRU, în numele CJ Alba, contractul de finanțare <Oportunităţi sporite pentru persoanele fără un loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest>, pentru participarea viitoare pe o piață a muncii modernă şi inclusivă”. Valoarea totală a proiectului este de circa 4 milioane de euro. Aproape 2.000 de șomeri vor beneficia de acest program pentru a se acredita pe meserii cerute în special din industria prelucrării metalelor. Totodată, la Cugir va fi dotat un atelier cu strunguri cu comandă numerică și tehnologie performantă. 500 din șomeri instruiți vor fi din Cugir, alți 500 din Alba Iulia, Aiud și Ocna Mureș, iar restul de 1.000 vor fi din județul Cluj. Să fie într-un ceas bun!”, a declarat vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

Prin acest proiect vor fi instruiți elevi pentru a putea primi acreditare în 6 meserii din domeniul industriei auto și prelucrătoare a metalelor.

Săptămâna trecută, Florin Roman declara că acest proiect vine în continuarea a ceea ce se întâmplă la școala profesională germană, adică o revigorare a învățământului profesional din județul Alba.

„Toți copiii care vor termina aceste școli vor avea un loc de muncă asigurat. Se dorește să avem forță de muncă calificată și foarte bine pregătită. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că acum piața muncii din județul Alba cere meseriași. Le recomand oamenilor să își trimită copiii la școala profesională pentru că vor avea cu siguranță un loc de muncă la terminarea școlii”, a mai spus atunci Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax