Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contre în USL Alba, pe tema reţelei de şcolarizare. Liberalii nu sunt de acord cu noul plan de învăţământ propus de PSD-istul Sandea

Publicat

Reprezentanţii PNL Alba le-au cerut simpatizanților din sistemul de învățământ să nu sprijine și să nu voteze noul plan de învățământ propus de inspectorul școlar general Dorin Sandea (PSD). Motivele relatate de liberali ţin de faptul că se reduce numărul de clase și implicit numărul de locuri la catedră, fapt ce contravine prevederilor legale. Este pentru prima dată când liberalii îi atacă pe partenerii din USL, pe teme legate de învățământ.

Neînţelegerile dintre partenerii politici din cadrul USL la nivelul judeţului Alba sunt aduse din nou în actualitate, de data aceasta de opinii diferite în ceea ce priveşte decizii din învăţământ. PNL Alba îi solicită inspectorului şcolar general Dorin Sandea „să înceteze presiunile asupra directorilor de şcoli, asupra cadrelor didactice, în sensul aprobării acestor reduceri şi să-şi asumele recomandările imperative verbale, care cer numărul maxim de elevi/clasă, ceea ce duce la scăderea calităţii actului de învăţământ”, după cum se arată într-un comunicat al organizaţiei liberale judeţene.

De asemenea, liberalii sunt de părere că ar trebui să existe o transparență în ceea ce privește relația cu sindicatele de învățământ, profesori și părinții elevilor, dar insistă și asupra faptului că ar trebui să se facă demersuri la Ministerul Educației pentru alocarea de fonduri necesare pentru plata salariilor profesorilor.

„Dacă dl. profesor Sandea va continua cu astfel de decizii personale, analizăm posibilitatea de a ne adresa instanței si vom susține demersurile în justiție ale cadrelor didactice afectate de <reforma Sandea de tip… Boc>, care a însemnat închiderea a circa 160 de școli din judeţul Alba”, susţin reprezentanții PNL Alba, care precizează că „o discuție în acest sens nu a avut loc în interiorul USL Alba, iar PSD și dl. Dorin Sandea trebuie să-și asume public aceste demersuri, întrucat PNL Alba nu este de acord cu practici care amintesc de trecuta guvernare”.

În ceea ce privește bugetul pentru judeţul Alba, PNL justifică depășirea acestuia prin costul standard per elev, care este insuficient, indiferent de zona geografică, excepție făcând doar trei școli din județ. Totodată, „nu poti iniția astfel de demersuri fără o susținere politică, o consultare publică reală cu profesorii, sindicatele și părinții. Fiecare caz trebuie analizat în deplină transparență, în colaborare cu autoritățile locale, care își cunosc cel mai bine nevoile”, au adăugat reprezentanții PNL. Ca soluție la această problemă, aceștia propun modificarea cuantumului per elev, în Parlament, solicitându-i în acest sens inspectorului şef Dorin Sandea să inițieze demersurile necesare pe lângă ministrul PSD al Educației.

Citește și Examenele anului 2014 pentru elevii din Alba. CALENDARUL simulărilor şi testărilor pentru clasele II-XII. Detalii despre organizarea probelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax