Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii, după furtuna de duminică. Vizate, în special spitalele, şcolile şi grădiniţele

Publicat

21706131_10207698144651337_2014799175_o Vijeliile care au doborât acoperişuri şi au desprins elemente de construcţie au atras atenţia şi autorităţilor din construcţii. Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) anunţă că a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public – spitale, şcoli, grădiniţe.

ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări, transmite Inspectoratul, într-un comunicat de presă.

“Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol.

În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcţii colaborează cu autorităţile administraţiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităţilor administrativ-teritoriale administrate şi de a supraveghea respectarea disciplinei în construcţii de către toţi factorii (investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii etc.)”, se precizează în comunicat.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în ţară, ISC, având funcţia de sprijin în Comitetul pentru situaţii de urgenţă, s-a implicat în gestionarea situaţiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât şi pentru punerea în siguranţă a construcţiilor avariate, potrivit sursei citate.

“În judeţele afectate, ISC a pus la dispoziţie toate resursele solicitate până în prezent (24 inspectori şi 7 maşini pentru deplasarea în teren) şi va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în judeţele în care au început deja activităţile de evaluare a efectelor calamităţilor produse (Timiş, Arad, Caraş Severin, Hunedoara)”, precizează Inspectoratul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax