Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Conturi mai groase, mașini noi sau afaceri imobiliare. Cum au evoluat AVERILE CONSILIERILOR LOCALI din Alba Iulia după trei ani de mandat

Publicat

consilieri locali Consilierii locali intră în ultimul an de mandat. Au trecut trei ani de când au fost aleși să decidă ce se finanțează, ce se construiește sau ce se organizează în Alba Iulia. Pentru unii, fotoliul de consilier a însemnat un pas înainte, o funcție în anumite instituții, însă pentru alții nu a fost mare lucru, doar simpla prezență în mașina politică de vot.

Anul 2012 a început în Consiliul Local cu o alianță ”contra naturii politice”. PDL a reușit să se combine cu PNL, care era  aliat cu PSD în USL. Mai târziu combinația pentru majoritatea în CL s-a oficializat, PNL despărțindu-se de PSD și la nivel național. Noul PNL avea astfel la Alba Iulia o majoritate relaxantă. PSD a rămas în opoziție cu patru consilieri, la care s-a mai adăugat unul anul acesta, insuficienți pentru a-și mai putea negocia micile interese politice la nivel local sau să influențeze în vreun fel deciziile majorității.

Pe scurt, în toți acești ani, în CL s-au schimbat trei viceprimari și doi consilieri. Simone Albani, Dorin Șerdean și acum Gabriel Pleșa au ocupat pe rând câte un loc în stânga lui Hava, în timp ce în dreapta primarului a rămas Paul Voicu, chiar dacă și el era în vizorul opoziției pentru schimbare.

Liberalul Rareș Bugea a fost nevoit să demisioneze din funcția de conducere la TNL, Bogdan Medrea de la PSD a primit o funcție de director la Electrica, tot de la PSD, Horațiu Clepan a ajuns șef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ICJ Alba și Daniel Zdrînc l-a urmat pe Călin Potor și a plecat de la PNL la PSD.

Fluxul manevrelor politice a fost la Alba Iulia aproape direct proporțional cu cel al averilor. Din 2012 și până acum, o parte dintre consilieri și-au mai adăugat ceva bani în conturi sau și-au schimbat mașinile, în timp ce alții s-au ales doar cu credite bancare în plus.

Cu ce averi și-au început consilierii locali mandatul și cum îl termină. De la PNL, Simone Albani și Marius Costinaș nu și-au refăcut anul acesta declarațiile de avere, în timp ce de la PSD doar Zdrânc a reușit să ajungă cu ea la primărie. Ceilalți PSD-iști din Consiliul Local-  Horațiu Clepan, Bogdan Medrea, Ovidiu Jidveian și Vasile Crișan au „uitat” să le depună.

 

Paul Voicu Paul Voicu (PDL)

După alegerile din 2012, viceprimarul Paul Voicu avea două apartamente cumpărate în 1991 şi 2008, în Alba Iulia, de 58,9 mp, respectiv 165,09 mp, deţinute împreună cu soţia, patru terenuri cumpărate în perioada 2007-2009, cu suprafaţă totală de 4.492 mp. Tot atunci declara că deține un autoturism Volkswagen fabricat în 2007, cumpărat.

Avea credit bancar de 60.000 de euro scadent în 2027.

În anul 2011 a câștigat  din indemnizaţia de viceprimar a obţinut venituri de 29.686 lei, iar soţia, profesor a avut în total, anul trecut, salarii de 17.002 lei.

Declarația lui de avere completată anul acesta este aproape identică cu cea din 2012. Singurele modificări apar la câștigul anual. În 2014 a avut venituri de 34.428 de lei de la Primăria Alba Iulia, iar soția 19.117 lei.

gabriel plesa Gabriel Codru Pleşa (PNL)

La începutul celui de-al treilea mandat de consilier local avea trecute pe declarația de avere un teren intravilan la Miceşti, de 1470 mp, cumpărat în 2000, şi altul de 840 mp, dobândit prin hotărâre judecătorească, în 1998, deţinute de familie, o casă de locuit de 275 mp în Miceşti, construită în 2005 şi deţinută împreună cu familia şi apartament de 54 mp în Cluj, cumpărat împreună cu familia în 2004. Nu avea declarate autoturisme.

Nu avea conturi deshise, doar un credit de 47.000 euro, contractat în 2006 şi scadent în 2031 şi descoperire de card de 5.000 de euro.

În 2011 a avut venituri din salarii administrator la SC „Viva” SRL – 22.037 lei şi din dividende asociaţi la aceeaşi firmă – 47.613 lei, la „Viva Metal” SRL – 104.167 lei, din indemnizaţia de consilier local – 5.673 lei şi din funcţia de membru CA – 1.319  lei.

Atunci era asociat cu 25% la „Matex” SRL Alba Iulia, „Viva” SRL Alba Iulia şi „Viva Metal” SRL Alba Iulia. La ultimele două este şi administrator. Valoarea părţilor sociale: 100 lei la „Matex”, 17.500 lei la „Viva” şi 32.500 lei la „Viva Metal”. Mai este asociat cu 13% la „Vox” SRL Alba Iulia (16.250 lei), 20% la „Vox Prod Serv” SRL Alba Iulia (40 lei).

Foarte multe nu s-au schimbat nici în declarația sa de avere. Nu deține alte imobile sau autoturisme, nu are conturi sau depozite dar în schimb deține o colecție de timbre a cărei valoare nu a fost estimată.

Anul trecut a câștigat 79.876 de lei din funcția de director la Electrica, 33.500  de la Viva” SRL Alba Iulia, 64.000 de lei de la „Viva Metal” SRL Alb Iulia și 6.781 de lei din funcția de consilier local. Valoarea părților sociale a rămas neschimbată în 2014.

Gabriel Pleșa a preluat anul acesta, în luna martie, funcția de viceprimar, pe care o deținea Șerdean,  în urma fuzionării partidelor PNL și PDL.

„Vă mulţumesc că mi-aţi dat şansa să fac ceva pentru oraşul natal, mi-am dorit demult acest lucru, mulţumesc pentru încrederea acordată. Celor care nu m-au votat, le mulţumesc şi va trebui să demonstrez că vin la muncă, nu pentru vreo funcţie”, a declarat Plașa la preluarea mandatului.

Pentru a acest post, liberalul a fost nevoit să reunțe la funcția de director la Electrica.

VIDEO: ALBA IULIA are VICEPRIMAR nou. Gabriel Pleşa (PNL) a primit „girul” oficial din partea Consiliului Local, cu 15 voturi „pentru”

CONSILIERII LOCALI

ioan bogatanIoan Bogăţan (PNL)

Avea la începutul mandatului și încă le are – trei case de locuit, două cumpărate în Alba Iulia şi una moştenire din Vinţu de Jos şi 11 terenuri; cele două case din Alba Iulia au fost cumpărate în anul 1989 (100 mp) şi 2007 (150 mp), la fel ca terenurile intravilane de 100 mp, respectiv 1.300 mp. Casa de 300 mp din Vinţu de Jos a fost obţinută prin moştenire, în anul 2011, la fel ca alte 9 terenuri, respectiv 362 mp intravilan şi 33.393 mp de teren arabil şi vie. Nu are credite. Aceleaşi date apar și în declarația de avere publicată în vara anului 2015.

În schimb, la începutul mandatului deţinea acţiuni prin ISIF Broker SA Cluj, Sucursala Alba Iulia şi depozite bancare în valoare totală de 216.160 lei; familia mai obţine venituri prin închirierea unui imobil pe Calea Moţilor din Alba Iulia, de 40.000 lei. Salariul pe anul trecut a fost de 35.993 lei, plus indemnizaţie de 4.154 lei, soţia – 32.890 lei, anul trecut, din salariu de la SC „Veritas” SRL; pensia anuală a fost de 16.452 lei şi dividende de la firma menţionată de 242.760 lei, plus tichete de masă de 1.535 lei, aferente anului trecut.

În ultimaul an de mandat intră cu un cont în bancă de de 160.000 de lei, fără acțiuni și nu mai primiește chirie pe imobilul de pe Calea Moților, potrivit declarației actualizate.

Câștigă o pensie anuală de 21.192 lei și o indemnizație anuală de la CL în valoare de 8.564 de lei. Soția are venituri de 18.696 de lei din pensie. Are și un ajutor de handicap de 3.516 de lei pe care nu îl avea în urmă cu trei ani.

Consilier local Rares Buglea Rareş Remus Buglea (PNL)

Declarația lui de avere din 2012 și cea de anul acesta sunt destul de asemănătoare. Are un teren intravilan cumpărat în 2008, de 387 mp și un autoturism Opel fabricat în 1994, cumpărat.

Nu mai are icoanele pictate pe lemn, dobândite în 2010, evaluate la 6.000 de euro, care apăreau pe prima declarație de avere.

Nici acum nu are declarate depozite ori credite.

În acești ani și-a schimbat și „sursa” de venit. În 2012 câștiga din servicii juridice prestate pentru Asociaţia „Pakiv” Alba Iulia venituri de 63.301 lei pe an, iar din acelaşi tip de servicii prestate pentru A.S.C. Alba Iulia – 31.620  lei.

Anul trecut a câștigat din funcția de consilier juridic la Consiliul Concurenței 15. 350 lei și 5.900 din indemnizația de la CL.

La începutul mandatului de consilier era expert coordonator Pakiv Alba Iulia, preşedinte organizaţia tineret PNL, dar între timp lucrurile s-au mai schimbat.

Acesta a fost nevoit să își dea demisia din funcția de președinte TNL, după ce în 2013 a comentat pe o rețea de socializare despre constrângerile pe care le-ar face femeilor rrome din România.

Acesta spunea „…susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! De ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea.(…)”.

VIDEO: Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de la TNL Alba. Rămâne consilier local. Regretă declarația dar își păstrează punctul de vedere

Acesta a fost acuzat de rasism la vremea aceea de mai multe instituții, până și de Pakiv, asociaţie cu care colabora. „Considerăm că este inadmisibil ca o persoană publică, aleasă de cetăţeni, să promoveze mesaje care să instige la ură rasială şi la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Considerăm că promovarea sterilizării femeilor aparţinând unui grup etnic constituie un atentat grav, atât la adresa membrilor grupului în cauză, precum şi la adresa societăţii în ansamblul său, încâlcând principiile şi valorile fundamentale ale unei societăţi democratice”, transmitea Asociația PAKIV.

VIDEO: TESTUL de SINCERITATE cu Rareş Buglea şi Gruia Bumbu despre rasism, toleranță și sterilizarea femeilor rome

Rareș Buglea s-a ales cu plângere penală din partea a 7 ONG-uri pentru postarea rasistă de pe Facebook, iar 11 ONG-uri îi cer demisia din partid

 

 Consilier Local, Domuta Iulius Viorel Iulius Domuţa (PDL)

Veniturile din indemnizaţia de consilier local, respectiv 5.916 lei, a soţiei, de creştere copil – 4.620 lei şi alocaţiile copiilor, în total 1.904 lei. Asociat cu 50% la SC DPVB RAN Grup. Așa arăta în 2012 declarația de avere a consilierului Domuța. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult.

În cei trei ani de mandat acesta și-a cumpărat o mașină marca Volkswagen Polo fabricată în 1998. Anul trecut a câștigat 6.971 de lei indemnizație de la primărie în timp ce soția a câștigat, tot de la primărie 11.707 de lei. În ședințele de consiliu a fost prezent, însă a tăcut și nu și-a exprimat punctul de vedere în nicio situație.

Iancu Gheorghe Iancu

Economist și fost ofițer MAI, acesta a ajuns în CL în anul 2013, după ce Aurel Crișan, șeful Serviciului de Urgență de la Spitalul Județean Alba Iulia, ales pe funcția de consilier local din partea PDL, a demisionat.

Vezi şi Democrat-liberalul Aurel Crișan a demisionat din funcția de consilier local pentru a se dedica în totalitate profesiei de medic

Iancu avea în anul 2014  cinci terenuri în Alba Iulia din care două terenuri agricole, două invravilane și unul extravilan, dobândite prim moștenire. Mai are moștenite de soție două case şi are cumpărate de curând două mașini: una marca Volkswagen și una Suzuki.

Are două conturi bancare în valoare de 127.000 de lei. Anul trecut a câștigat 38.664 de lei din pensie, iar soția, tot din pensie, 15.396 de lei. Tot anul trecut a luat indemnizație de 34.342 lei și 4.500 de lei de la primărie.

monica onetiu Monica Onețiu

Și ea a a intrat în consiliul local în 2013, după ce medicul ginecolog Ioan Mircea Ludoşan și-a dat demisia, motivând că profesia de medic îi ocupă tot timpul.

VIDEO: Consilierul local PDL Mircea Ludoşan şi-a dat demisia din CL Alba Iulia. Este al doilea medic din grupul PDL care renunță la funcție

Asistenta șefă de la Spitalul Județean Alba are trecute în declarația de avere un apartament cumpărat de ea în anul 1995.

Nu are conturi, credite, mașini sau alte bunuri. A câștigat în anul 2014 suma 44. 146 de lei de la Spitalul Județean, 6.343 de la Consiliul Local, 5.618 de la Academia Doamnelor, care se dorește a fi o organizație non-profit, 1.427 de lei de la Colegiul de Afaceri Alba Iulia unde este profesor și 302 lei ca prestator la Industrial Euro Star SRL.

Este copreședinte la organizația de femei a PNL Alba Iulia.

Marius Presecan, Consilier Local Marius Presecan

La începutul mandatului avea un teren extravilan de 1.182 mp, cumpărat în 2004 şi casă în construcţie din 2005, de 284,75 mp, în Pâclişa, deţinute împreună cu familia, și autoturism Volkswagen cumpărat din 1994.

În acel an, din ocupaţia de lăcătuş mecanic la SNTGN Transgaz Arad – Filiala Alba, avea venituri de 35.987 lei pe an, ca supraveghetor la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a obţinut venituri de 7.113 lei, iar din indemnizaţia de membru în CA la DPL Alba SA – 336 lei.

După trei ani de mandat nu și-a îmbunătățit numărul proprietăților, ci doar a creditelor în bancă. Are deschise din 2013 două credite în valoare de 12.400 lei, în 2013 și-a mai făcut două credite de 27.467 lei și mai are unul din 2007, dar care nu apare în prima declarație de avere, în valoare de 2.070 lei.

Anul trecut a avut venituri în valoare de 33.383 de lei din ocupaţia de lăcătuş mecanic la SNTGN Transgaz Arad Sector Alba, 5.744 din funcția de consilier local și 7.200 din indemnizația de creștere a copilului.

Vasile Petric Vasile Petric

La începutul madatului deţinea împreună cu soţia o casă construită în 2010, de 240 mp, teren intravilan cumpărat în 2008, de 500 mp, maşină Seat (fabricată în 2001). A obţinut atunci 3.000 de euro din vânzarea unui teren. În anul 2012 avea, din activitatea de salvamar, venituri de 3.940 euro și din cea de organizator rally Catalunia, 170 de euro.

Lucrurile nu s-au schimbat nici pentru el foarte mult. Numărul proprietăților a rămas același și nici nu și-a schimbat mașina. Între timp a renunțat la meseria de salvamar și s-a angajat ca profesor de sport, de unde anul trecut a obținut venituri de 9.855 lei. A mai câștigat în 2014, din indemnizația de la CL, 5.334 lei, iar soția din meseria de profesor a obținut anul trecut 10.800 de lei.

 

dorin pocol Dorin Iustin Pocol (PP-DD)

În anul în care a fost pus în funcția de consilier local avea trecute pe declarația de avere, care astăzi nu mai există pe site-ul primăriei, un apartament de 90 mp, deţinut în cotă de ½, cumpărat în 1992; două terenuri cumpărate în 2010 şi 2006, primul intravilan, de 2.000 mp şi al doilea extravilan, de 820 mp, un autoturism Porsche Cayenne S, fabricat în 2003 şi un Nissan Micra din 2005, ambele cumpărate.

Tot atunci, din funcţia de administrator la „Romidia” SRL Alba Iulia a obţinut venituri de 14.400 lei, la care se adaugă 4.000 de lei din calitatea de partener Necc Telecom, iar soţia, inginer la „Apulum” SA Alba Iulia completează cu salarii tot de 14.400 lei.

După trei ani de mandat, în declarațiile sale de avere apar câteva inadvertențe. Acesta are în continuare două terenuri însă acum apar că ar fi fost cumpărate în 2012 și 2007. Pe lângă apartamentul de la Alba Iulia mai apare un apartament la Cluj-Napoca, care se află în stare de succesiune. Aici anul dobândirii spune că este 1970, iar în declarația completată în 2014 apare ca an de dobândire 2004.

La categoria mașini, în declarația de anul trecut apare doar un Porsche Cayenne S.

Potrivit declarației de avere completată în această vară, în anul 2014 a vândut două terenuri intravilane, unul în valoare de 53.000 de lei și unul de 28.000 de lei. În același an a mai vândut o mașină cu 5.000 de euro. În conturi are 6.000 de euro și 500 de lei.

Declară că a câștigat anul trecut 12.000 de lei ca agent imobiliar, la agenția pe care o deține, 5.714 de lei din CL, iar soția a câștigat din funcția de inginer suma de 24.000 de lei.

 

Popa Pavel, Consilier Local Popa Pavel (PNL)

Cel mai vechi consilier avea la începutul acestui mandat o casă de locuit de 225 mp moştenită în Oarda, din 1996, împreună cu familia, un teren arabil de 8.680 mp, fâneţe de 1.640 mp şi alte terenuri de 1.828 mp, în Oarda de Jos, pe care le deţine în cotă parte de ½ din 1992, cu familia, prin moştenire. Mai avea autoturism Dacia Logan fabricat în 2007, cumpărat.

Nu avea credite sau depozite bancare, iar venituri din activităţi independente erau de de 1.050 lei, din pensii, are 807 lei lunar şi din indemnizaţia de consilier local 7.500 lei pe an; soţia primeşte pensie de 438 lei lunar.

Declarația lui de avere publicată anul acesta este aproape identică cu cea din 2012, doar veniturile au mai scăzut. Are aceleași terenuri, casă și aceeași mașină. Anul trecut a avut venituri de 955 de lei din pensie, 7.190 de lei indemnizația de consilier, iar soția 496 de lei din pensie.

cornel sandu Cornel Stelian Sandu (PDL)

Avea declarate în 2012 un apartament de 75 mp cumpărat în 1996, în Alba Iulia; teren intravilan de 750 mp în Alba Iulia, cumpărat în 2001 şi deţinut în cotă parte de ½, un autoturism Daewoo Cielo fabricat în 2003, donaţie din partea fratelui său şi Ford Fiesta fabricat în 2010, cumpărat.

În același an mai avea depozit de 12.900 euro deschis în 2008, depozit de 140.000 de lei deschis în 2004, cont curent / card din 2010 de 15.000 lei şi depozit de 10.000 de dolari.

Veniturile din salarii în acel an erau: IŞJ Alba – 29.567 lei; venituri din proiecte FSE, POSDRU la IŞJ Alba: 176.004 lei; venituri din indemnizaţia de consilier local: 4.270 lei; membru CC la AJOFM Alba: 1.309 lei; venituri soţie CNDIPT Bucureşti – activitate de bază – 13.381 lei, expert educaţional Primăria Alba Iulia – 15.750 lei, expert la ADR Sud-Vest Oltenia – 7.014 lei, expert la ADR Centru – 1.536 lei; venituri copii: Universitatea Politehnică Bucureşti (bursă) – 4.000 euro.

Acţionar la: „Arax” Mediaş – 11.500 acţiuni, în valoare de 816 lei; „Antibiotice” SA – 1.400 acţiuni, 546 lei; „Biofarm” SA – 4.500 acţiuni, 857 lei; SIF Oltenia – 1.300 acţiuni, 1.690 lei; „Transgaz” – 5 acţiuni, 1.185 lei.

Pe declarația de anul acesta apar trei imobile. Apartamentul de la Alba Iulia și încă două apartamente, unul moștenit în 2010 la Craiova, dar care nu apare pe prima declarație și unul, la Alba Iulia, dobândit prin convenție 1/2. La capitolul mașini nu s-a modificat declarația.

Are depozite bancare de 13.800 de euro, 207.000 lei și 14.500 de dolari.

A obținut în 2014 venituri de 127.000 de la IŞJ de pe proiecte FSE,  29.704 de lei de la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan”, 43.200 de lei de la AJPIS și 6.153 de la CL.

Dorin Serdean, Consilier Local Pavel Dorin Şerdean (PP-DD)

Șerdean avea la începutul mandatului o casă de 110 mp cumpărată în 2009 şi casă de vacanţă cumpărată în 2008, ambele în Alba Iulia; două terenuri intravilane, de 2.452 mp şi 170 mp, cumpărate în Alba Iulia, în anul 2008 şi 2009.

Nu dețenea conturi, dar avea un credit bancar de 20.0o0 de euro, scadent în 2026.

A câștigat în acel an din funcţia de director general la „Abado Synergic Development Broker de Asigurare” SRL,  venituri de 14.400 lei, iar din cea de administrator  la „Fininvest Management”, de 3.600 lei; mai era administrator şi la „Blue Computer Development”.

Situația lui materială nu s-a schimbat foarte mult în acești ani în care a fost viceprimar al municipiului. Are aceleși proprietăți, nu are „bani la ciorap” și nici mașină, doar la datoria la bancă s-au mai adăugat 50.000 de lei.

A câștigat anul trecut din funcția de conducere la Primăria Alba Iulia suma de 37.824 de lei.

Șerdean a fost pus în funcția de viceprimar la o lună de la alegerile locale, după ce s-a votat schimbarea lui Albani. Proiectul de hotărâre prin care Șerdean ocupa fotoliul de viceprimar a fost votat de 10 consilieri PNL și 2 PP-DD. Acesta nu a apucat să intre în ultimul an de madat pe acceași funcție și în februarie 2015 a fost schimbat cu liberalul Gabriel Pleșa. Șerdean nu a fost prezent la ședința în care s-a decis că nu își va continua mandatul, fiind plecat în Dubai.

Dorin Şerdean, despre schimbarea sa din funcţia de viceprimar: ”Mi s-a cerut demisia înainte de concediu”

Raul Tudorascu Raul Tudorașcu

În 2012 avea un teren intravilan de 649 mp şi casă de 147 mp, în Şard, cumpărate în 2008 şi deţinute împreună cu familia, un apartament de 88 mp moştenit în Alba Iulia, deţinut împreună cu familia și o casă de locuit cumpărată în 2008. Mai avea un autoturism Opel. Nu avea depozite, dar avea un credit de 35.000 de euro, scadent în 2038.

Din funcţia de subprefect, a câștigat în 2011, suma de 42.094 lei, la care se adaugă normă de hrană de 7.868 lei, iar ca membru ATOPA a primit 4.764 lei; soţia sa – lector universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” – a câştigat 44.665 lei ca membru în echipă de implementare, la UAB Alba Iulia.

În acești ani de mandat lucrurile s-au mai schimbat. Pe declarație a mai apărut un autoturism marca Volkswagen, un cont deschis în anul 2012 în valoare de 11.000 de lei, un depozit de 1.073 de euro și 72. 167,8 lei despre care spune că nu îi aparțin și că au fost transferați în contul său pentru construirea unei case.

Anul trecut a câștigat de la Asociața APA Alba suma de 29.136 lei, de la Primăria Alba Iulia 4.100 de lei și de la Global NET SRL suma de 5.193 de lei.

Soția sa a câștigat de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia suma de 31.060 de lei.

 

Daniel Zdranc, Consilier Local Daniel Liviu Zdrânc (PSD, ex-PNL)

În anul în care a fost ales pe listele PNL, Zdrânc nu deţinea terenuri sau imobile, dar avea în schimb un autoturism Ford fabricat în 1998 şi unul Volkswagen fabricat în 2000; două motociclete – Yamaha şi Malaguti. În 2011 a obţinut venit de 9.072 de lei din salariul de tehnician la SC Alt SRL.

Ultimul an de mandat îl găsește tot fără proprietăți, dar cu mai multe mașini. Nu mai deține cele două motociclete, dar are patru autoturisme: un Suzuki, un Audi, o Honda și un Ford. Anul trecut a și vândut o mașină cu suma de 4.500 de euro.

Tot anul trecut a câștigat 10.800 de lei la de SC Alt SRL și 8.042 de la CL. Soția sa a câștigat 7.764 de lei de la CJ, 16.000 de lei de la o societate și 6.800 de lei de la IPEC.

Daniel Zdrânc a prins un fotoliu de consilier de pe listele PNL. În urmă cu un an, în octombrie 2014 a ales să îl urmeze pe „mentorul” său Călin Potor și să treacă de la galben la roșu. Acesta a evitat să iasă în față cu declarații și să își motiveze decizia de a profita de „legea traseiștilor”, dar în locul său a ieșit Călin Potor care spunea că „Daniel Zdrânc a intrat în politică nu demult, la alegerile parlamentare de acum doi ani și ceva, la cele locale. A intrat în echipa PNL, eu trebuie să recunosc că am fost dintre cei care l-am sprijinit, în ideea că Alba Iulia trebuie să fie reprezentată în Consiliul Local de categorii cât mai largi de oameni din municipiul Alba Iulia. Credința lui este baptistă și poate reprezenta foarte bine minoritatea neoprotestantă din municipiul Alba Iulia”, a spus atunci deputatul Călin Potor.

„Vânător de funcţii” la PNL, „aghiotantul” lui Potor la PSD. Partidul lui Dîrzu a mai câştigat un loc în Consiliul Local Alba Iulia

EI AU „UITAT” DE DECLARAȚII:

simone albani Simone Albani (PNL)

La începutul mandatului avea trecut în declarația de avere 8.509 mp teren intravilan, o casă (din 2003), 2 apartamente (din 2005 şi 2007) şi un spaţiu comercial (din 2008) – toate în Alba Iulia

În 2011, a obţinut 63.600 lei din salariul de director general la firma „Marco Polo” SRL, 20.356 de euro din cel la firma O-Kappa SRL (în Italia) şi 15.600 de euro din închirierea spaţiului comercial; din dividende, venituri de 305.338 lei. Avea atunci depozite în bănci în valoare de 138.696 lei şi 30.173 de euro și credit de 24.188 de euro, contractat în anul 2007.

Cum a crescut sau a scăzut averea acestuia nu se știe deocamdată oficial, de pe site-ul primăriei, dar știm cum a evoluat cariera sa politică.

În cei trei ani de mandat, consilierul a apucat să se așeze, probabil o singură dată, în fotoliul de viceprimar. În iulie a fost pus în funcție și la fix o lună a fost dat jos în favoarea lui Dorin Șerdean (PP-DD). Schimbarea a fost făcută de primarul Mircea Hava, care a decis să rupă alianța de la nivel local cu PNL, asta după ce liberalii afați în acel moment în USL au insitat în demiterea viceprimarului Paul Voicu. Albani este viceprimarul cu cel mai scurt mandat.

Şedință extraordinară de CL Alba Iulia: Simone Albani a fost revocat din funcție. Dorin Șerdean este noul viceprimar

Marius Adrian Costinaş (PDL)

Marius Costinas Avocatul nu și-a actualizat declarația de avere din anul 2013.

La începutul mandatului avea: teren intravilan de 82 mp în Alba Iulia, obţinut prin donaţie, în 1997, deţinut împreună cu soţia; teren agricol de 485 mp, în Arieşeni, cumpărat în 2005, împreună cu soţia, casă de locuit de 249 mp, în Alba Iulia, construită în 1997, deţinută împreună cu soţia.

Tot atunci avea trecute în declarație un autoturism VW Tiguan – fabricat în 2011 – leasing pe cabinetul de avocat; autoturism Infiniti M30 Diesel, cumpărat în 2011 pe cabinetul de avocat; a obţinut venituri de 158.604 lei din vânzarea unui autoturism VW Touareg.

Mai avea două conturi curente, de 2.528 lei, deschis în 2004 şi 4.979 lei deschis în 2005; două depozite în lei, deschise în 2006, de 81.800 lei şi în 2011, de 100.000 lei; credit de 75.000 de euro, contractat în 2007 şi scadent în 2032.

Avea venituri din onorarii cabinet avocat – 134.388 lei şi indemnizaţia CL de 1.972 lei.

Soţia, Gabriela Mihaela Costinaş, judecător la Curtea de Apel Alba Iulia – venituri din salarii de 96.409 lei.

În acel an era membru/vicepreşedinte Asociaţia Patronală Munţii Apuseni şi avea contract de asistenţă juridică acordat prin afiliere directă la „Cupru Min” SA Abrud.

horaţiu clepan Dimitrie Horaţiu Clepan (PSD)

Se pare că și el a uitat de declarația de avere care trebuia depusă la primărie. Acesta a și spus că o poartă după el, dar nu a reușit să o predea.

La începutul mandatului în CL, avea o casă de 1.200 mp (deţinută în cotă de ½), teren intravilan de 1.000 mp în Alba Iulia şi alte două extravilan şi agricol, de 10.000 mp, respectiv 3.700 mp, toate moştenite în 2009. Nu are depozite, însă are credit de 10.000 de euro scadent în 2017. Veniturile soţiei, ca economist la „Intermed” SRL sunt de 6.840 lei, la care se adaugă alocaţiile de stat ale celor doi copii, de 504 lei fiecare.

Era atunci asociat majoritar şi administrator la „Intermed” SRL Alba Iulia. Între timp a renunțat la activele din firmă și la funcția de administrator și a ajuns șef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ICJ Alba. Consilierul local al PSD a fost detașat în luna ianuarie și pus în funcție de conducere în luna iunie a acestui an. Clepan spune că pentru acest post a fost personal la București pentru a-şi depune cererea.

În urmă cu doi ani era în vizor și pentru o funcție de conducere în Electrica, dar se pare că i-a fost „suflată” de colegul său Bogdan Medrea.

Consilierul local, Horațiu Clepan, șef la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.C.J. Alba

Bogdan Medrea Bogdan Medrea (PSD)

Și dacă tot am precizat de Medrea, nici declarația sa de avere nu apare actualizată în acest an. Spune că a predat declarația secretarului de la primărie doar că puțin mai târziu și probabil acesta este motivul pentru care nu apare.

În 2012 avea un apartament de 129,5 mp cumpărat în 2009, nu avea terenuri, credite ori depozite bancare.

Din funcţia de director tehnic la „Vimed Grup” SRL a obţinut, în anul 2011, un venit de 16.452 lei  (1367 lei/lună), ca inginer la „Vimed Com” a primit 2.963 lei ( 246 lei/ lună) , iar din calitatea de membru CA la DPL Alba, alţi 255 lei.

Era atunci asociat unic la „Bymed Proiect” şi asociat la „Europe Leasing” SRL; membru în CA DPL Alba (beneficii de 255 lei), director economic la „Vimed Grup” SRL.

Medrea a preluat funcția de director la Electrica, post în care a fost numit în februarie 2014.

Un nou director pus pe funcție de PSD Alba: Consilierul local Bogdan Medrea a ajuns la „cârma” Electrica SDEE

Ovidiu Jidveian, Consilier Local Ovidiu Jidveian (PSD)

Se pare că, dintre toți consilierii PSD, doar Zdânc și-a completat declarația de avere. Și liderul lor Jidveian a „uitat” de ea.

Avocatul avea la începutul mandatului o casă de 435 mp (deţinută în cotă de 3/16) şi apartament de 66 mp în Alba Iulia, moştenite în 2011; teren intravilan în Alba Iulia, de 541 mp, cumpărat în 2002.

Tot atunci avea un depozit de 150.000 de lei, deschis în 2011, și nu avea credite.

Din cabinetul de avocat, a avut în 2011 venituri de 41.276,5 lei.

Era asociat la SC Piatra Viorel şi la SC Pietra D`Oro; membru în CA la Composesoratul Urbarian Ampelum Zlatna, membru în Centrul de Mediere Alba.

Vasile Crisan, Consiliul Local Vasile Crişan (PSD)

Nici el nu are declarația de avere la zi. La începutul mandatului avea un apartament în Alba Iulia, cumpărat, deţinut împreună cu familia, trei autoturisme cumpărate: Dacia 1310 (fabricată în 2004), şi două Dacii Logan (2005, 2006).

Nu avea depozite, însă avea și probabil mai are un credit scadent în 2020, de 30.360 (nu este specificată moneda).

Din profesia de instructor auto la Auto Sim, a obţinut venituri în anul 2011 de 12.600 lei, din cea de profesor la Colegiul economic Alba Iulia, alţi 1.800 lei; şi-a suplimentat veniturile din ocupaţia de vornic, cu 8.000 de lei. Soţia primea în urmă cu trei ani pensie cu valoare totală de 10.922 lei pe an.

Era atunci acţionar „Incov” SA Alba Iulia, cu 1.500 părţi sociale în valoare de 37.500  lei; membru CA la APA CTTA – 504 lei, cenzor SC Drumuri Judeţene – indemnizaţie 504 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. petre

    sâmbătă, 10.10.2015 at 11:33

    averi usor dobandite, iar altii n-o sa aiba atatia bani, cati au aceste mediocritati!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax