Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Copii internaţi de urgenţă la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, cu toxiinfecţie alimentară. Aseară au fost 24 de cazuri

Publicat

Mai mulţi copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au ajuns la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, după ce au mâncat la Cantina socială şi au prezentat simptomele de toxiinfecţie alimentară.

Aproximativ 100 de copii au consumat mai multe feluri de mâncare furnizate de o firmă de catering din Alba iulia.

Dintre aceștia 24 de copii au fost internaţi la Infecţioase. Copii internați au prezentat simptomele de toxiinfecţie alimentară: vărsături (în unele cazuri, copiii au vomitat chiar sânge – după cum ne-a declarat fratele unuia dintre pacienţii internaţi), stare de rău, dureri în zona abdomenului.

Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor s-au deplasat la faţa locului, pentru a evalua situaţia. Comisia de cercetare a cazului este formată din prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu, directorul DSP Alba, Horea Timiş, directorul DSV, Vasile Bereş, conducerea OJPC Alba.

Potrivit prefectului Ştefan Bardan, „Direcţia de Sănătate Publică a pregătit mai multe locuri în spitalele din judeţ, pentru câte cazuri or fi, nu ştiu câte cazuri mai pot să apară. Este vorba despre copii de la Şcoala specială, care au mâncat astăzi la prânz, copii dintr-o serie (de 55) şi o să vedem în continuare care va fi evoluţia. Sigur că cineva e vinovat pentru că aceşti copii au ajuns în starea asta, dar nu pot să spun la ora asta cine. Când vom afla toate detaliile, o să vedem.”

Firma de catering este din Alba Iulia. Ca o primă măsură, au fost luate probe din alimente pe care copiii au consumat-o, de către reprezentanţii DSP şi DSV şi sunt aşteptate rezultatele analizelor de laborator. Autorităţile au vorbit cu personalul care a pregătit masa, pentru a stabili cauzele incidentului.

„Primele măsuri pe care le-am luat a fost să asigurăm serviciul de urgenţă, să suplimentăm numărul de medici, să ne asigurăm că avem locuri. În momentul în care a fost depăşită capacitatea de la Alba Iulia, am apelat la Spitalul Sebeş şi la Spitalul Aiud, unde au fost chemaţi medici de acasă, au fost pregătite secţiile de boli infecţioase şi care aşteaptă, dacă vor mai fi cazuri. Momentan, acoperim toate problemele. Copiii sunt sub supraveghere, sunt stabili, simptomele au fost specifice – greţuri, vărsături -, dar sunt stabilizaţi, fără probleme deosebite”, a spus directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Se pare că firma de catering este „Nisa Group” SRL din Alba Iulia, ce aparţine omului de afaceri Sergiu Vârtei. Societatea deţine restaurantul şi pensiunea „Casa Traiana”. Autorităţile nu au confirmat deocamdată faptul că toxiinfecţiile ar fi fost provocate de consumarea alimentelor ori alte cauze.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. iosca

    miercuri, 07.12.2011 at 21:53

    Pai nu prea vad de ce e breaking news. E preluare in graba.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.12.2011 at 23:36

      @iosca, n-ai inteles nimic. asta nu este subiect ca sa te dai mare ca l-ai pus tu primul pe site. Este o problema de care lumea trebuie sa afle.. In cazurile de genul copiilor intoxicati presa nu mai face concurs de postari ci actioneaza la unison cu atitudine pentru ca asemenea probleme afecteaza viata oamenilor. Si viata oamenilor nu este o competitie intre ziare. despre cazul asta, si altele de acest tip trebuie sa afle cat mai multa lume, nu cititorii din mozambic cumparati cu 5 dolari mia. Iosca, nu stiu cine te-a facut ziarist dar daca te-a invatat asa, mai bine apuca-te de alergat. Acolo musai trebuie sa iesi primul altfel nu existi. Sa nu te mai prind pe siteul asta, mercenar de doi bani…

  2. Florin Roman

    miercuri, 07.12.2011 at 23:11

    Sunteți singurii care ati precizat numele firmei si a administratorului! Ce ati uitat sa precizati este ca administratorul este nasul de cununie al baiatului primarului Hava! Pentru el s-a făcut o strada intr-o zi, înainte de nunta acum se întâmpla asta! Sunt sigur ca dl Vartei este un om norocos si nu are nici o legătura ca afacerile sale au crescut de când este nasul de cununie al baiatului primarului. Asa se întâmpla când toată lumea se face ca nu vede! rusine sa le fie!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.12.2011 at 23:23

      @Florin Roman, asta nu cred ca are importanta. poate fi ruda, nas, fin cu oricine. Nu conteaza in cazul asta. Nu cred ca finul a angajat la firma respectiva bucatarul care a pregatit mancarea. Si inca nu se stie daca este de la mancare. Si nu stiam ca patronul e nasul …. N-am fost invitati la nunta. Si nu suntem singurii.. si adevarul a dat

  3. Lili

    joi, 08.12.2011 at 01:53

    D-le Florin Roman,

    Cu comentariul dvs. mi-ati facut pur si simplu scarba! E vorba de viata unor copii si ati insistat sa-i dati tenta politica!

    Asta-i politica de doua parale…

  4. Lili

    joi, 08.12.2011 at 02:39

    Si n-am nicio culoare politica!

  5. Pingback: Cazul copiilor cu toxiinfecţie alimentară. Numărul oficial al internărilor a ajuns la 26. Se aşteaptă rezultatele analizelor | alba24

  6. partenie48

    joi, 08.12.2011 at 10:29

    Ce-i plac domnului Roman telenovelele.Cu orice ocazie da in stanga si dreapta poate poate va prinde un vot in plus de la oime.

  7. Florin Roman

    joi, 08.12.2011 at 14:27

    Înțeleg ca adevarul va provoacă greata, mie nu! Nu va mai dati victime, victime sunt copiii care sunt aduși in astfel de situații de inconstienti!

    • partenie48

      joi, 08.12.2011 at 18:00

      poate poate cresc și se fac și ei lipitori de afișe sau cateluși ce fac „comisioane” sociale si cetatenesti dar manjite de interese politice! Incercați la Șard vă rog…e mai la munte…aer curat…sigur vă vor iubi oamenii.

    • eu

      joi, 08.12.2011 at 19:55

      Sunteti atat de penibil punand politica in asemenea stiri . . . RUSINE!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax