Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii de peste 14 ani ar putea călători singuri cu avionul, fără taxe suplimentare. Proiectul va fi dezbătut de parlamentari

Publicat

avion blueair Copiii din România ar putea călători neînsoţiţi cu avionul, odată ce au împlinit 14 ani, fără ca părinţii să plătească o taxă suplimentară. O lege în acest sens urmează să fie dezbătută de parlamentari. Deocamdată, majoritatea companiilor aeriene de la noi fie nu acceptă pasageri minori neînsoţiţi, fie au bilete mai scumpe pentru ei.

Pentru fiecare minor care călătorește neînsoțit, dar a împlinit vârsta de 14 ani, companiile aeriene percep o taxă suplimentară cuprinsă între 40 și 100 de euro. Sumele apar în expunerea de motive a proiectului legislativ, potrivit digi24.ro.
Inițiatorii spun că dacă acesta devine lege, copiii care au împlinit vârsta de 14 ani vor putea zbura mai des.

„Am pornit în acest proiect legislativ de la solicitarea mai multor părinţi care sunt în situaţia de a-şi chema copiii în vizită unde lucrează în străinătate, de a-şi trimite copiii la vizită în străinătate. Permite părinţilor plecaţi să-şi vadă copilul mai des, permite copiilor să meargă mai des la părinţi, fără alte cheltuieli suplimentare”, spune Eugen Bejinariu, deputat PSD.

Acest lucru e posibil şi acum, dar numai în cazul companiei TAROM.
„Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani nu vor fi considerați minori neînsoțiți. Pot să călătorească singuri, cu excepția cazului în care părinții ne cer în mod expres să fie tratați ca minori neînsoțiți”, spune Georgeta Dinu, purtător de cuvânt al TAROM.
Adică să fie preluaţi de la check-in, urcaţi în avion şi lăsaţi în grija persoanei care îi aşteaptă la destinaţie. Serviciul costă 40 de euro, cu zece euro mai puţin decât în cazul Blue Air, companie care de asemenea acceptă pasageri minori neînsoţiţi.
„Este o taxă care pare mare, dar în spatele ei sunt servicii suplimentare”, spune Tudor Constantinescu, director economic Blue Air.
Proiectul legislativ este privit cu interes de familiile cu copii.
„Da, ne-am lovit de această problemă şi chiar am vrea să se voteze să putem să-l trimitem singur şi fără taxe suplimentare”, spune o femeie.
Prima cameră sesizată pentru această iniţiativă legislativă este Senatul.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax