Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii ocrotiţi în centrele rezidenţiale DGASPC Alba s-au bucurat de tabere, excursii sau activităţi de socializare, în vacanţa de vară.

Publicat

tabara de vara 1 Copiii ocrotiţi în centrele rezidenţiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba au putut merge şi în această vară în tabere la munte şi la mare sau în excursii, graţie unor sponsorizări din partea unor persoane fizice sau fundaţii.

Potrivit DGASPC, în luna iulie, patru copii ocrotiţi în cadrul Casei de Tip Familial nr. 3 Abrud au fost timp de 8 zile în tabără la mare, la Eforie Sud; cheltuielile privind transportul, cazarea şi masa fiind asigurate de o persoană care a oferit această vacanţă copiilor.

De asemenea, 13 copii sau tineri din casele de tip familial nr. 2, nr. 3, nr. 15 Abrud şi nr. 6 Câmpeni au fost în excursie la Geoagiu Băi, iar în 3 august va fi organizată altă excursie în Cluj Napoca, cu vizitarea Grădinii Botanice, plimbare şi masa la mal. Î n 5 septembrie, va fi altă excursie în parcul dendrologic din Alba Iulia pentru 19 copii/tineri ocrotiţi în casele de tip familial nr. 8 Aiud şi nr. 14 Sâncrai. Toate acestea sunt posibile datorită contribuţiei altei persoane fizice din Alba.

O fundaţie din Sibiu,  fidel colaborator al  DGASPC Alba, a sponsorizat şi în acest an, o tabără de 10 zile, în perioada 7 – 16 iulie,  pentru 10  copii/tineri ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj (Centrul de plasament Blaj, Casa de tip familial în comunitate Blaj, Centrul de plasament de tip familial Mănărade şi Casa de tip familial nr. 4 Blaj) la Pensiunea „Poarta Oilor” din Gârbova de Sebeş – Alba, iar în perioada 1 – 7 august, 11 copii vor pleca în tabăra organizată de biserica catolică la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

În luna august, respectiv în perioada 17 – 22 august, un  număr de 80 de copii ocrotiţi Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj (Centrul de plasament Blaj, Casa de tip familial în comunitate Blaj, Centrul de plasament de tip familial Mănărade şi Casa de tip familial nr. 4 Blaj), Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir, casele de tip familial  nr. 9  Alba Iulia, nr. 8 Aiud şi nr. 14 Sâncrai vor pleca în tabără la Arieşeni prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

Copiii/tinerii ocrotiţi în centrele rezidenţiale aflate în structura DGASPC Alba care nu au plecat în tabere sau în vacanţă în familie au un  program de activităţi pentru vacanţă  diversificat pe vârste care cuprinde:

activităţi pentru formarea responsabilităţii, autonomiei personale şi sociale – încredinţarea îndeplinirii unor sarcini şi acţiuni; îndrumarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor individuale la curăţenie, igienă, ţinută;

activităţi de terapie ocupaţională – activităţi administrativ gospodăreşti în casă şi comunitate;

activităţi de socializare – relaţii de comunicare şi colaborare cu copii de vârsta lor din comunitate; ieşiri în aer liber; la cumpărături; la ştrand; activităţi sportive;

activităţi ludice – jocuri cu reguli, vizionări TV, audiţii muzicale;

activităţi educative.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax