Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii ocrotiţi în Centrul de zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş, cu rezultate școlare bune, recompensați de Biserica Ortodoxă cu o excursie

Publicat

excursie baia de aries 1 Copiii ocrotiţi în cadrul Centrului de zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş au avut parte de o vacanţă de vară plină de surprize fiind recompensaţi astfel pentru rezultatele şcolare obţinute în timpul anului. Pe lângă activităţile educaţionale zilnice copiii au participat la  jocuri, activităţi de recreere sau excursii. Ultima surpriză de care s-au bucurat copiii de la Baia de Arieş a fost o excursie la Peştera Urşilor Chişcău, unde au explorat, în mod organizat cu un ghid, cele trei galerii: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă şi Galeria Lumânărilor. Copiii au îmbinat utilul cu plăcutul pentru că, pe lângă o vizită de relaxare într-o zonă pitorească, au învăţat lucruri importante despre peşterile României.

Centrul de zi „Sfânta Varvara” Baia de Arieş a fost înfiinţat în anul 2015 şi este coordonat de părintele Ştefan Cordea, paroh al Parohiei Ortodoxe Baia de Arieş. Centrul funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Baia de Arieş, Parohia Ortodoxă Baia de Arieş, Grup Şcolar „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş. Centrul de zi a fost înfiinţat cu scopul de a răspunde nevoii de educaţie continuă a copiilor care provin din familii cu o situaţie socio-materială precară din oraşul Baia de Arieş, dar şi pentru a preveni abandonul şcolar.

Copiii care beneficiază de serviciile centrului de zi au o vârstă cuprinsă între 7 şi 13 ani, sunt din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a, iar în momentul în care fost admişi în centrul de zi aveau o situaţie şcolară proastă, fiind în risc de eşec şcolar sau abandon şcolar. Copiii vin în centru după terminarea programului şcolar, servesc o masă caldă, îşi fac temele şi învaţă pentru ziua următoare. Ei participă şi la activităţi recreative, de socializare şi de petrecere a timpului liber, iar la finalul programului servesc o gustare. Copiii beneficiari primesc rechizitele necesare pentru şcoală, iar, împreună cu familiile lor, beneficiază şi de consiliere psihologică dar şi de consiliere pentru orientare şcolară pentru a-şi alege o profesie ţinând cont de performanţa şcolară şi capacitatea lor de a învăţa.

Centrul de zi „Sfânta Varvara” Baia de Arieş are 25 de beneficiari care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax