Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Corecţie financiară de 5% dispusă de MDRAP în cazul modernizării din zona DN 74 – Calea Moţilor din Alba Iulia, anulată de instanţă

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia transmit că administraţia locală a câştigat în faza de recurs la Curtea de Apel anularea corecţiei financiare aplicată la contractul privind dirigenţia de şantier pe proiectul de modernizare a DN 74 – Strada Zlatnei – Calea Moţilor.

Potrivit precizărilor administraţiei locale, marţi, completul de judecată s-a pronunţat asupra acţiunii formulate de către Municipiul Alba Iulia cu privire la anularea deciziei emise de către MDRAP în care s-a impus o corecţie financiară de 5% pentru dirigenţia de şantier aferentă proiectului de modernizare a DN 74 – Strada Zlatnei – Calea Moţilor.

Decizia completului Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă şi poate fi luată în calcul ca practică judiciară în alte speţe similare, mai precizează sursa citată.

„Nu luăm în discuţie suma, în acest caz fiind nesemnificativă. Luăm în calcul principiile aplicării unei astfel de sancţiuni care, din păcate, trebuiesc demontate cu efort, pierdere de timp şi bani, în instanţă. Singurii în măsură să se pronunţe asupra modului în care noi am lucrat în proiectele europene, care pentru mulţi a fost un exemplu, sunt astăzi judecătorii. Asta pentru că <specialiştii> s-au grăbit să caute nereguli, fără a avea un temei legal. Vă vom ţine la curent cu privire la evoluţia acestor speţe care au afectat bugetul oraşului şi capacitatea noastră de a continua proiecte importante de dezvoltare edilitară”, a declarat Mircea Hava.

La proiectul „Modernizare DN 74 de la km 99+870 la km 103+175 pe strada Zlatnei și Calea Moților din Municipiul Alba Iulia”, corecția stabilită pentru a fi rambursată la bugetul de stat a fost de 704.733 lei din valoarea contractată de 15.482.837 lei.

Citiţi aici mai multe detalii despre corecţiile financiare în cazul mai multor proiecte iniţiate de administraţia locală şi cofinanţate din fonduri europene.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Corecţie financiară de aproape 85.000 de lei, aplicată Primăriei Alba Iulia, anulată în instanţă. Suma vizează proiectul de modernizare a DN74, la ieşire spre Zlatna | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax