Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Credit de 26.500.000 lei: Primăria Alba Iulia, nevoită să se îndatoreze pentru a finaliza obiectivele de investiții aflate în derulare

Publicat

Primăria Alba Iulia este nevoită să acceseze un credit în valoare de 26.500.000 lei pentru finalizarea obiectivelor de investiții începute în Cetatea Alba Carolina. Această situație este determinată de faptul că Ministerul Finanțelor a diminuat de la 30% la 10% cotele de prefinanțare la acordare și de la 15% la 45%  la deducere, generând lipsă de lichidități. Potrivit reprezentanților Primăriei, împrumutul va fi amortizat prin rambursările primite, în timp, pe respectivele proiecte de investiții.

Modificarea normelor metodologice de către Ministerul Finanțelor a afectat și administrația locală din Alba Iulia. Realizarea obiectivelor de investiții derulate în prezent de Primăria Alba Iulia necesită importante resurse financiare, bani ce nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al municipiului. Este vorba despre proiectul de reabilitare a centrului istoric, reconstituirea și punerea în valoare a laturii de Vest a Cetății Alba Carolina, modernizarea DN74 – str. Zlatnei și Calea Moților, modernizarea străzilor din orașul de jos și valorificarea resurselor turistice naturale din Parcul dendrologic Mamut. Pentru finalizarea acestor obiective, administrația locală va trebui să se îndatoreze prin accesarea unui credit revolving, ce va fi accesat prin procedură de achiziție publică.

Suma, 26.500.000 lei,  nu este una neglijabilă, iar creditul va fi contractat pe o perioadă de minim 15 ani și maxim 20 de ani, cu posibilitate de refinanțare din emisiune de obligațiuni. „Rambursarea capitalului împrumutat va consacra echitatea între generații, respectiv principiul conform căruia cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el. În situația în care condițiile pieței de capital vor permite lansarea unei emisiuni de obligațiuni, aceasta va conduce la implicarea cetățenilor care vor investi în obligațiuni, astfel că profitul din dobânzile pe care le va plăti autoritatea publică va putea ajunge și el la membrii comunității locale, nu numai în băncile comerciale, așa cum se întâmplă în cazul creditelor bancare”, se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. primarelul

    joi, 31.05.2012 at 20:01

    Primaria mai are un imprumut de aproape 20 milioane de euro tot pentru lucrarile din cetate. Hava indatoreaza primaria pina peste cap. Asta ca sa dea bani la fratii Sabau, Elis Pavaje si Florea Grup.

    Ar fi cazul ca presa sa cerceteze mai adinc cauzele reducerii finantarii de la Ministerul Dezvoltarii. Ele se datoreaza faptului ca UE nu a acceptat „facturile umflate” ale lui Mircea Hava catre Corint si alte firme iubite de Hava si a redus finantarea la cote normale. UE nu este o tanti proasta asa cum sunt PDL-istii care credeau ca o pot fura ca in codru.

    Necazul este insa ca factura pentru firmele lui Hava se va plati in totalitate, dar nu din bani europeni ci din banii cetatenilor, singurii care vor avea de pierdut. Si cu banii lauti, si cu o primarie falimentara, inglodata in datorii………

    • la noi la balamuc

      joi, 31.05.2012 at 22:57

      ia mai du-te **** tu mah si muta-te in alt oras daca nu iti place asta, ca sunt destule in tara …stai draku in casa sa nu calci pavele lu Hava si nici prin Cetate sa nu iesi la plimbare , plimbate la tine in sufragerie ..

      • primarelul

        vineri, 01.06.2012 at 08:00

        trebuie sa recunosc faptul ca unii cetateni…ca acest cetatean de la balamuc, nu sunt deloc interesati de modul in care li se cheltuie banii.

      • radu popau

        vineri, 01.06.2012 at 08:47

        Prietene portocaliu, baga-ti perfuziile direct in cap 🙂

      • of, viata mea

        vineri, 01.06.2012 at 11:05

        plimbatul prin sufragerie nu este o solutie….in curind sa ne puna Hava pavele si in dormitor, si in sufragerie si in baie:)

  2. Pingback: Accesarea creditului de 26,5 milioane lei de către Primăria Alba Iulia, în procedură de achiziţie publică. Vezi condiţiile de atribuire a contractului | Alba24

  3. Pingback: CEC Bank a câştigat licitaţia pentru creditul de 26,5 milioane lei, contractat de Primăria Alba Iulia pentru finanţarea unor proiecte locale | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax