Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cresc dobânzile la creditele în lei. Indicele Robor, la nivel maxim din ultimele cinci luni

Publicat

bani Creditele în lei devin mai scumpe. Indicatorul Robor la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat miercuri la 0,83% pe an, de la 0,82% în şedinţa precedentă.

Nivelul este maxim al ultimelor cinci luni.

Robor la 3 luni a fost cotat miercuri la 0,83% pe an, de la nivelul de 0,82% înregistrat în precedenta şedinţă. Anterior, vineri şi luni, Robor la 3 luni s-a menţinut la 0,81% pe an.

Robor la 6 luni a crescut de la 1,08% pe an până la 1,09%, nou nivel maxim din 3 februarie, potrivit datelor BNR.

Creşterea dobânzilor poate fi pusă în legătură cu majorarea randamentelor la titlurile de stat.

La ultima licitaţie de titluri de stat, de luni, Ministerul Finanţelor a luat cu împrumut doar 356 milioane lei prin vânzarea de certificate de trezorerie scadente la 24 mai 2017, sub jumătate din programul anunţat, de 800 milioane lei, la un randament mediu anual de 0,76%, în creştere semnificativă faţă de licitaţia precedentă pentru o scadenţă similară.

Dobânzile interbancare au scăzut puternic în ultimul an, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie, chiar dacă majorarea s-a oprit, o perioadă, în jurul nivelului de 0,8% pentru Robor la 3 luni.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax