Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creşte vârsta de pensionare pentru medici, din lipsă de personal. Proiectul, aprobat în Parlament

Publicat

reteta retete medici medic

Creşterea limitei de vârstă la care medicii se pot pensiona a fost adoptată, marţi, prin votul final la Camera Deputaţilor. Măsura este menită să acopere o parte din lipsa de personal.

De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei va ajunge până la 67 de ani. Cei care vor vrea să obțină derogare să mai lucreze în spitalele de stat și peste această vârstă vor trebui să aducă însă o asigurare profesională. Același proiect mai prevede și creșterea indemnizațiilor pentru unii angajați din casele de asigurări de sănătate.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănăţii a fost adoptat de senatori anul trecut, iar marți a primit votul decizional în Camera Deputaților. Mai trebuie promulgat de preşedinte și publicat în Monitorul Oficial.

„Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, prevede proiectul. De asemenea, aceștia vor putea, în continuare, să profeseze în spitale private, după ce se pensionează.

Proiectul prevede şi creștere substanțială a indemnizațiilor pe care le primesc membrii consiliului de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și ai consiliilor de administrație de la casele teritoriale. Membrii CA al CNAS vor primi lunar o indemnizație de 15% din cea a președintelui CNAS (1%, în prezent), iar cei din consiliile de administrație ale caselor de asigurări vor primi o indemnizație lunară de 10% din salariul funcției de director general al casei de asigurări respective.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax