Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la BIIA: 36 de ani de închisoare pentru ucigașii femeii și daune de 80.000 de lei

Publicat

Cei doi tineri din Biia acuzaţi că au ucis, în luna ianuarie, o femeie de 55 de ani din localitate, vor avea de executat împreună 36 de ani de închisoare și de plătit daune materiale și morale în valoare de 80.000 de lei, copiilor victimei. Gheorghe Adrian Fundăcescu și Adrian Marius Groza vor avea de executat câte 18 ani de închisoare fiecare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Tribunalul Alba a dispus aplicarea pedepsei de 18 ani de închisoare pentru cei doi tineri din Biia care au ucis o femeie de 55 de ani.

VEZI: CRIMĂ cumplită la Biia. O femeie de 55 de ani a fost găsită fără viaţă, cu mâinile legate si posibil strangulată. Doi tineri de 19 ani, REŢINUŢI

„Tip soluţie: Condamnare fără acord de recunoaştere. Soluţia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul FUNDĂCESCU GHEORGHE-ADRIAN, …, arestat preventiv şi aflat în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: 5 ani închisoare cu aplicare şi 2 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 16 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal: mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 1 an închisoare.

Aplică inculpatului pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară de: 18 ani închisoare cu aplic. şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, În baza art. 72 Cod penal rap. la art. 404 alin. 4 Cod procedură penală deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 20.01.2017 – la zi. În baza art. 399 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului dispusă prin Încheierea nr. 9/2017 în dosar nr. 381/107/2017 al Tribunalului Alba, măsură prelungită şi menţinută ulterior în condiţiile legii.

Condamnă pe inculpatul GROZA MARIUS-ADRIAN, …, arestat preventiv şi aflat în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: 5 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 16 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: – 1 ani închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară de: 18 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, În baza art. 72 Cod penal rap. la art. 404 alin. 4 Cod procedură penală deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 20.01.2017 – la zi.

Admite acţiunile civile exercitate de părţile civile F. ANAMARIA şi I. IULIAN (copiii victimei) şi, în consecinţă, obligă inculpaţii în solidar la plata despăgubirilor civile pentru daune materiale şi morale, în favoarea acestora, astfel: – 2.500 lei daune materiale, în favoarea părţii civile F. Anamaria; – 2.500 lei daune materiale, în favoarea părţii civile I. Iulian; – 50.000 lei daune morale, în favoarea părţii civile F. Anamaria; – 25.000 lei daune morale, în favoarea părţii civile I. Iulian.

Menţine măsura sechestrului asigurator asupra bunului imobil aflat în proprietatea inculpatului Groza Marius Adrian, respectiv cota de 1 aflat în proprietatea inculpatului din imobilul situat pe raza municipiului Blaj (…) şi evidenţiat în CF nr. (…), număr cadastral (…), dispuse prin ordonanţa din 31.01.2017, până la concurenţa sumei de 40.000 lei, precum şi a cheltuielilor judiciare.

Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi în vederea introducerii în S.N.D.G.J. şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la I.G.P.R. şi încunoştinţarea inculpaţilor despre necesitatea prelevării de probe biologice. Dispune restituirea următoarelor bunuri care au aparţinut victimei, către părţile civile F. Anamaria şi I. Iulian, astfel: – sac nr. 1 – conţinând o geacă groasă – cojoc de culoare maro; – sac nr. 2 – conţinând un pulover tricotat de culoare bej; – sac nr. 3 – conţinând o vestă tricotată de culoare negru cu bej în degrade; – sac nr. 4 – conţinând un pulover cu imprimeuri geometrice de culoare maro, gri şi alb, inscripţionat „Camel”; – sac nr. 5 – conţinând un tricou de culoare albastru închis cu inscripţia „ Inessis” – sac nr. 6 – conţinând un batic ( năframă), din material textil de culoare neagră; – sac nr. 7 – conţinând o pereche de colanţi de culoare gri; – sac nr. 8 – conţinând o pereche de colanţi de culoare maro cu negru, cu imprimeu de tip leopard; – sac nr. 9 – conţinând o pereche de ciorapi de culoare gri, cu imprimeu albastru şi negru. aflate şi depuse la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba.

În baza art. 276 Cpp obligă pe fiecare inculpat la câte 1.250 lei cheltuieli judiciare făcute de părţi, în favoarea părţii civile I. Iulian. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe fiecare inculpat să plătească cheltuieli judiciare în favoarea statului, astfel: câte 780 lei fiecare, cheltuieli judiciare ocazionate în cursul urmăririi penale; câte 1000 lei fiecare, cheltuieli judiciare ocazionate în cursul judecăţii; în baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în sumă de 1440 lei la urmărire penală rămân în sarcina statului şi vor fi avansate de Ministerul Justiţiei în contul Baroului Alba. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soliţia pe scurt a instanţei, publicată în 20 noiembrie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax