Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMĂ la Reciu: Şi-a ucis soţia în bătaie şi s-a grăbit să o înmormânteze. Bărbat de 59 de ani din comuna Gârbova, ARESTAT

Publicat

arestat, catuse Un bărbat de 59 de ani din Reciu, comuna Gârbova, a fost arestat şi riscă ani grei de închisoare după ce şi-a omorât în bătaie soţia. Acesta s-a grăbit să o înmormânteze, a cumpărat sicriul şi a curăţat corpul neînsufleţit al consoartei, însă medicul a observat loviturile şi nu i-a eliberat certificat de deces.

Crima s-a petrecut vineri, iar bărbatul a fost reţinut şi arestat, marţi, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, bărbatul i-a aplicat soției sale, în vârstă de 52 de ani, multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au hemoragie internă și externă, dar și rupturi pulmonare care au condus la deces.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17 octombrie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Aurel Ruginosu pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 14 octombrie, în jurul orei 17.30, inculpatul aflat la locuința sa din satul Reciu, comuna Gârbova, județul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soția sa, victima R.M., i-a aplicat acesteia din urmă multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au cauzat hemoragie internă și externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces. Inculpatul a încercat să ascundă urmele infracțiunii prin toaletarea cadavrului și pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui certificat constatator al decesului, însă acesta a refuzat și a înștiințat organele competente. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat și s-au emis primele constatări preliminare cu privire la moartea acesteia.

La data 17 octombrie, prin ordonanţa procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea inculpatului Aurel Ruginosu pe o durată de 24 de ore, iar la data de 18 octombrie s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor, față de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18 octombrie, sens în care a fost emis și mandatul de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Alba.

Bărbatul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare, ce ar putea fi majorată cu o pătrime, având în vedere că victimă a fost un membru al familiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Daisa Adrian

    marți, 18.10.2016 at 22:43

    Am fost avocat desemnat din oficiu in cauza! Dupa o discutie privata (datorita faptului ca sunt absolvent de teologir) pot sa afirm ca datorita modului de ancheta a fost timorat .. dar in fata Judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunulul Aĺba .. datorita simplitatii in abordare cat si datorita tonului calm cu care a abordat situatia dedusa judecatii, inculpatul a recunoscut faptul ca si-a agresat sotia.

    Deoarece inca ancheta e in desfasurare nu pot preciza mai multe informatii

  2. Claudia

    joi, 20.10.2016 at 11:11

    Ruginosu v-a rugini!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax