Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crin Antonescu: „Demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”. Declaraţie în şedinţa în plen a Parlamentului

Publicat

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi, în şedinţa în plen a Parlamentului, organizată cu ocazia votului de învestitură a noului guvern, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Declaraţia a venit în urma unor discuţii contradictorii cu premierul Victor Ponta.

Citiți și: GUVERNUL PONTA III are vot de învestitură de la Parlament. Ce spune Traian Băsescu şi Crin Antonescu

„Asta era de demonstrat domnule prim-ministru, domnule preşedinte, îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al Senatului”, a declarat Crin Antonescu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Declaraţia a fost urmarea unei precizări din partea premierului prin care a susţinut, ironic, că nu el este cel care a spus că demisionează şi nu şi-a respectat promisiunea. Imediat după anunţul de la tribună, a părăsit prezidiul şi a luat loc în băncile rezervate parlamentarilor.

Crin Antonescu a declarat că PNL nu va da votul „acestui guvern reformulat”, ci votează împotriva sa, din „trei mari motive”:

„Deşi în opinia noastră nu se încalcă niciun articol al Constituţiei şi va fi un Guvern legal, va fi un guvern profund ilegitim din punct de vedere electoral şi politic. În decembrie 2012, electoratul României a făcut un lucru extraordinar și pentru prima dată din 1990 au dat unui actor politic mai multe mandate decât majoritatea necesară în Parlament. pe acest program s-a întemeiat pretenția legitimă a lui Ponta și a noastră de a impune și președintelui României și opiniei publice românești desemnarea lui Ponta ca prim-ministru și constituirea Guvernului USL.

Ştim toți că acesta este un guvern PSD cu ajutorul necesar şi tradiţional al UDMR. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseiști. PSD își asumă guvernarea României.

Nu uit că și noi am primit parlamentari din alte partide. Traseismul parlamentar redevine decisiv în a impune guverne împotriva votului dat de cetățeni. Încă un lucru foarte grav din regimul Băsescu este pus în practică. Deși ni se spune că programul a rămas același, știm despre intențiile de a respecta acest program.

Așa numita criză Iohannis a avut drept miză controlul de un anumit tip asupra ministerului de Interne. Vorbim de stat de drept: noi nu am înțeles prin asta negocierile pentru procurori. Legea amnistiei este secretul noii majorități”, a declarat Crin Antonescu.

“Vă rog, încetați cu lucruri care nu sunt demne. Încetați să spuneți că așteptați să ne întoarcem la guvern. Acceptați că există și onoare. Nu e chiar o plăcere să facem afaceri”, a spus Antonescu, adresându-se premierului.

“Constatăm azi că primul ministru şi PSD refuză intrarea pe deplin justificată şi legitimă a lui Klaus Iohannis în Guvernul României, preferând să rupă această mare alianţă, adică făcând în fond ce a făcut Traian Băsescu în 2009, în faţa unei majorităţi parlamentare şi preferă să facă un Guvern în care, cu tot respectul şi fără niciun reproş pentru UDMR, să avem vicepremieri din Cabinetul Emil Boc, miniştri din Cabinetul Emil Boc, aşa încât, dacă am fi maliţioşi, am putea spune că e vorba de Guvernul Ponta 3 sau Boc 7 sau de un Guvern Ponta – Boc„, a susţinut Antonescu.

„Vreau să fie foarte clar că proiectul dezbătut în Camera Deputaţilor, pe 10 decembrie, privind amnistia şi graţierea a fost propus în USL de către fostul deputat Fenechiu şi actualul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu”, a spus premierul Victor Ponta.

El a adăugat însă că, dacă Parlamentul şi Curtea Constituţională au decis că acest proiect este neconstituţional, atunci acest proiect „este închis”.

„Vreau însă ca adevărul să rămână consemnat”, a adăugat Ponta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax