Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneţi din Alba care obligau tinere să se prostitueze peste hotare, cercetat în alte două dosare

Publicat

boitor

boitor Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneţi destructurate în martie de BCCO şi DIICOT Alba Iulia, va fi cercetat în alte două dosare penale. Tânărul de 35 de ani din Blaj a mai intrat în vizorul oamenilor legii şi în 2005 şi 2009 şi acum Tribunalul Alba a confirmat redeschiderea celor două cauze.

La solicitarea DIICOT, Tribunalul Alba a decis, în 26 aprilie, următoarele: ”Confirmă ordonanţa nr. 5D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 72D/P/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Confirmă ordonanţa nr. 4D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 63D/P/2005 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”.

Pe lângă Cristian Sorin Boitor, în ambele dosare mai este vizat şi fratele acestuia Daniel Constantin Boitor, respectiv Vasile Mihu şi Ioan Laurean Pfisterer (fost Mihu) în dosarul 72D/P/2009 şi Valentin Dan Şarlea şi Adrian Antal în dosarul 63D/P/2005. Dintre aceştia, Valentin Dan Şarlea este cercetat şi el în arest preventiv în dosarul deschis în 2016.

După percheziţiile din martie în judeţele Alba şi Cluj, dar şi în Germania, audierea a 50 de martori şi suspecţi în dosarul de constituire grup infracţional, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, în arest preventiv sunt cercetaţi Cristian Boitor şi Valentin Şarlea, iar alţi patru – Constantin Daniel Boitor, Szabo Laszlo Daniel, Vasile Florin Sabău Ungurean, Marius Vasile Borcea sunt sub control judiciar. Anchetatorii susţin că gruparea ar fi exploatat 32 de tinere, determinându-le să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria şi Belgia.

YouTube video

Vezi şi FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Citeşte şi Tribunalul Alba a admis cererea de arestare preventivă pentru șase inculpați din dosarul de trafic de persoane

Considerat liderul grupării, Cristian Boitor afişa pe reţelele de socializare o viaţă de lux: maşini de zeci de mii de euro (Porsche şi Mercedes) şi destinaţii turistice exotice. De asemenea, Cristian Boitor se lăuda şi cu investiţiile în domeniul imobiliar.

Banii obţinuţi de pe urma exploatării prin prostituţie a 32 de tinere în ţări din vestul Europei erau investiţi în afaceri imobiliare.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, se afirma într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux

Potrivit anchetatorilor, gruparea era formată în total din 25 de persoane. Pe lângă cele 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj şi în judeţul Cluj, poliţişti din Germania au făcut 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg.

”În fapt, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională”, se mai preciza în comunicatul BCCO.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax