Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criteriile de departajare pentru un loc la creşa din Cetate, stabilite în aprilie. Se aşteaptă aviz de la Ministerul Dezvoltării pentru angajarea personalului

Publicat

Pentru un loc la creşele din Alba Iulia, părinţii au început să depună cereri încă de la începutul anului 2014. În momentul de faţă, la Serviciul de Creşe din cadrul Direcţiei de asistenţă socială din Alba Iulia au fost depuse în jur de 110 cereri, atât pentru creşa din cartierul Ampoi I, de pe strada Livezii, cât şi pentru cea care urmează să fie inaugurată până în toamnă, din zona Cetate de pe strada Alexandru Cel Bun. În Alba Iulia, numărul total de locuri la cele două creşe este 105. Se doreşte ca în luna aprilie să fie stabilite şi o serie de criterii de departajare, pentru locurile la creşa din Cetate şi să înceapă înscrierea propriu-zisă.

La începutul lunii februarie au fost depuse 88 de cereri, iar după mai bine de o lună şi jumătate numărul lor a ajuns la 110. În majoritatea cererilor depuse de părinţii din Alba Iulia, locurile sunt solicitate din toamnă.

Şefului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia, Delia Cristescu a spus că până la sfârşitul lunii se aşteaptă un răspuns de la Ministerul Dezvoltării, respectiv avizele pentru angajările care se vor face la creşa din Cetate.

Până în acest an în Alba Iulia era deschisă o singură creşă, cea din cartierul Ampoi, unde sunt disponibile 50 de locuri. Numărul foarte mare de solicitări a determinat Primăria Alba Iulia să decidă prin hotărâre de consiliu local deschiderea unei noi creşe în zona Cetate, în clădirea fostului centru de dializă.

Creşa din Cetate de pe strada Alexandru Cel Bun urmează să fie deschisă până în luna septembrie şi va avea disponibile 55 de locuri pentru copiii cu vârste până la 3 ani. Vor fi alocate şi locuri pentru cazurile sociale, dar nu concurează pe restul locurilor din creşă.

Atât clădirea cât și personalul sunt structurate pe grupe de copii în funcție de vârstă. Grupele vor fi organizate pentru copii de la 0-1 an – sugari, 1-2 ani – grupa mijlocie, 2-3 ani – grupa mare. La parterul clădirii, potrivit actelor normative trebuie să fie situate camerele pentru sugari şi grupa mijlocie, iar la etaj, grupa mare.

Pentru un loc la creşă, părinţii trebuie să depună o copie de buletin, pentru zona în care sunt arondaţi şi o copie a certificatului de naştere a copilului, care va indica grupa în care copilul va înscris. Cererile se pot depune şi la Primăria Alba Iulia, urmând să ajungă la Serviciul Creşe.

La creşa de cartier din Ampoi I părinţii plătesc pentru hrană 6 lei/zi, dar aceste preţuri ar putea fi schimbate prin hotărâre de Consiliu Local, astfel ca ambele creșe să aibă aceleaşi preţuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihaela

    miercuri, 26.03.2014 at 18:40

    daca intrebi unde poti depune cerere ti se spune ca degeaba mai depui, ca sunt deja depuse multe cereri. sau ca degeaba depui ca in mai trebuie depusa din nou. deci pana la urma putem sau nu sa depunem cerere?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax