Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRONICA NEAGRĂ a anului 2015 în ALBA. Cele mai grave ACCIDENTE care au produs tragedii pe şosele din judeţ

Publicat

accidente Şoselele din judeţul Alba au făcut victime şi în 2015. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost rănite grav în urma unor accidente rutiere. Principalele cauze ale acestor tragedii rămân viteza, neacordarea de prioritate, depăşirile neregulamentare, dar şi alcoolul la volan.

Poliţiştii organizează periodic acţiuni care sunt urmate de sancţiuni şi permise reţinute, în speranţa că vor atrage atenţia asupra riscului la care se expun şoferii, pietonii şi ceilalţi participanţi la trafic.

Cu toate acestea, o clipă de neatenţie sau prea mult curaj la volan se dovedesc a fi fatale.

Vă prezentăm în continuare câteva exemple de accidente grave produse în judeţul Alba şi urmările acestora.

10888054_10153022595479301_1801209593_n Pe data de 5 ianuarie, un accident grav s-a petrecut pe DN74, în urma căruia un bărbat în vârstă de 55 de ani din Zlatna şi-a pierdut viaţa.

Omul circula pe jos, pe marginea drumului, în localitatea Podul lui Paul, moment în care a fost acroșat de o autoutilitară condusă de un tânăr de 28 de ani din Galda de Jos. În urma accidentului, pietonul a decedat la fața locului.

Vezi și UPDATE | FOTO ACCIDENT MORTAL la Zlatna: Un bărbat de 55 de ani a decedat după ce a fost lovit de o autoutilitară

11039535_10153162867919301_1850949733_n Un accident rutier grav s-a petrecut în data de 7 martie, pe DN1, între Aiud şi Turda. Un bărbat din Aiud, angajat al Jandarmeriei Alba, şi-a pierdut viaţa, în urma coliziunii dintre două maşini. Acesta împlinise, cu doar o zi înainte, 43 de ani.

Conducea un autoturism pe direcţia Turda – Aiud, pe DN 1, iar, în afara localității Miraslău, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară ce era condusă de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Asău, județul Bacău. Jandarmul a decedat la locul producerii accidentului, iar celălalt conducător auto a suferit leziuni la piciorul stâng și a fost transportat la spital.

Vezi și UPDATE | FOTO ACCIDENT MORTAL pe DN1, între Aiud și Miraslău: Un angajat al Jandarmeriei a decedat în urma unui impact între două mașini

Tot în luna martie, un alt accident rutier, soldat cu decesul unui bărbat din Jidvei, a avut loc pe raza localității Sâncel. Două mașini au intrat în coliziune frontală, iar în urma impactului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Jidvei, pasager într-unul dintre autoturisme, a decedat, iar alţi doi bărbaţi, de 47 şi 40 de ani, din comuna Jidvei, au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia.

Citește și UPDATE ACCIDENT MORTAL la Sâncel: Bărbat DECEDAT, după un IMPACT între două mașini. Încă doi pasageri grav răniți și un autoturism incendiat

DSC_0612 La sfârșitul lunii martie, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Ploiești, a decedat pe şantierul de cale ferată dintre Staţiile Vinţu de Jos şi Sebeş, după ce, în timp ce manevra un utilaj pe terasamentul căii ferate, s-a răsturnat cu utilajul, fiind prins în interiorul acestuia. 

Vezi și FOTO-VIDEO: ACCIDENT de MUNCĂ la Vinţu de Jos. Bărbat de 36 de ani, DECEDAT după ce a fost prins sub un utilaj, în zona Gării CFR

În iunie, un tânăr de 22 de ani din Târgu Mureş, student la Informatică şi care făcea practică la fabrica Bosch din Blaj, și-a pierdut viața după ce autoturismul pe care în conducea s-a răsturnat în afara carosabilului, pe raza localității Sâncel.

Potrivit IPJ Alba, în urma accidentului, conducătorul autoturismului, care nu purta centura de siguranţă, a fost proiectat în afara acestuia şi a decedat, iar un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Târgu Mureș, pasager în autoturism, care purta centura de siguranţă, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Blaj unde a primit îngrijiri medicale însă nu a rămas internat.

Citește și ACCIDENT MORTAL la Sâncel: Tânăr student DECEDAT, după ce s-a răsturnat cu maşina în afara carosabilului

IMG_2837 În data de 29 iulie, pe DN1, la ieşirea din Teiuş spre Alba Iulia, o autocisternă a intrat pe contrasens şi a lovit frontal al patrulea autocar din coloana Regimentului 30 Gardă care circula regulamentar.

În urma accidentului, plutonierul major Mihai Laurenţiu-Rodian (34 de ani) din București, aflat în autocarul MApN, a decedat. Acesta era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 2000. Subofiţerul încadra funcţia de instrumentist şef la Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, era căsătorit şi avea un copil.

Vezi și UPDATE | FOTO: ACCIDENT pe DN1, între Teiuş și Alba Iulia. Impact între un autocar MApN şi o autocisternă. Un subofițer a DECEDAT

În septembrie, un mopedist de 36 de ani din Ocna Mureș și-a pierdut viața după ce, într-o curbă periculoasă din localitatea Noșlac, nu a adaptat viteza, a pierdut controlul vehiculului şi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal de un autoturism Volkswagen, înmatriculat în Alba, care circula regulamentar.

Potrivit IPJ Alba, bărbatul de 36 de ani a decedat pe loc. Nu purta casă de protecţie şi leziunile cele mai grave le-ar fi suferit în zona capului.

Citește și UPDATE ACCIDENT MORTAL la Noşlac: Un tânăr de 36 de ani care circula pe moped a decedat după ce a fost lovit de o maşină

Tot în septembrie, o femeie din Alba Iulia și un bărbat din Unirea și-au pierdut viața pe DN 1, în afara localităţii Miraslău, după ce un autocar a intrat într-o mașină.

Un tânăr de 28 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce conducea un autobuz, s-a angajat în depăşirea unei autoutilitare cu remorcă, ce era condusă de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Sebeş şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de o femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul Alba Iulia.

În urma accidentului, conducătoarea auto şi un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Unirea, judeţul Alba, pasager pe scaunul din spate al autoturismului, au decedat, iar un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Alba Iulia, pasager pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului, a suferit leziuni corporale grave.

Citește și UPDATE ACCIDENT MORTAL pe DN 1, la Aiud. Două persoane au DECEDAT după un impact între o mașină și un autocar

Luna septembrie i-a purtat ghinion și unui motociclist septuagenar din Petrești.

Un bărbat de 71 de ani, din Petrești, în timp ce conducea o motocicletă pe strada 1 Mai din localitate, a pierdut controlul asupra acesteia şi a intrat în coliziune cu un stâlp. În urma accidentului, motociclistul a decedat.

Citește și UPDATE: ACCIDENT rutier grav la Petrești. Un motociclist a DECEDAT după ce a intrat într-un capăt de pod

Pe data de 21 septembrie, o femeie în vârstă de 63 de ani din Câmpeni și-a pierdut viața după ce a fost lovită de o autoutilitară, pe trecerea de pietoni.

Un şofer de 27 de ani, din Baia de Arieş, în timp ce conducea o autoutilitară, în condiţii de întuneric şi ploaie torențială, nu a acordat prioritate de trecere unei femeie în vârstă de 53 de ani, din Cîmpeni, care era angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, acroşând-o.

Citește și UPDATE: Accident MORTAL la Cîmpeni. O femeie de 53 de ani a decedat după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

În luna octombrie, un bărbat din Aiud a decedat în urma unei coliziuni între un camion și o mașină de salubrizare. Accidentul s-a produs în Aiud.

Şoferul camionului, un tânăr de 31 de ani, din Vadu Crișului, județul Bihor, în timp ce conducea o autospecială în direcția Aiud-Turda, nu a păstrat, în timpul depășirii autospecialei de salubrizare, o distanță laterală suficientă față de autovehiculul condus de un bărbat 54 de ani din Aiud, acroșându-l cu partea laterală. În urma accidentului, un alt bărbat de 47 de ani din Aiud, pasager pe scara din stânga a autovehiculului  de salubrizare, a suferit leziuni grave. Victima a decedat.

Citește și ACCIDENT rutier în Aiud. O persoană a decedat după ce un camion a lovit o mașină de salubrizare

La 24 octombrie, un tânăr în vârstă de 28 de ani din Tărtăria a fost accidentat de o mașină, al cărui șofer a pierdut controlul asupra volanului, surprinzându-l, între autoturism și balustrada unui podeț, pe strada Săliște din localitatea Tărtăria. În urma rănilor deosebit de grave, tânărul s-a stins din viață la spital.

Citește și Șoferul din Cugir care a provocat accidentul din Tărtăria, cercetat penal pentru ucidere din culpă. Tânărul lovit a DECEDAT la spital

În octombrie și noiembrie, două persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente petrecute pe raza localității Lupșa.

Astfel, în 29 octombrie, un bărbat de 54 de ani din localitatea Lupșa a decedat după ce căruța în care se afla a fost lovită de un microbuz. Potrivit IPJ Alba, căruța era nesemnalizată corespunzător.

În 18 noiembrie, un bărbat de 57 de ani din comuna Lupșa a fost lovit de un autoturism, pe DN 75. Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului. Victima a fost transportată de urgență la spitalul din Cîmpeni, iar la scurt timp a decedat.

Citește și UPDATE: Un bărbat de 54 de ani a DECEDAT în ACCIDENT produs în localitatea Lupșa. Căruța în care se afla a fost lovită de un microbuz

Citește și UPDATE: ACCIDENT grav în Lupșa. Un bărbat a DECEDAT după ce a fost lovit de un autoturism. Șoferul a fugit de la fața locului

DSC_0004 În 19 noiembrie, un bărbat de 77 de ani din Alba Iulia a decedat după ce a fost lovit de o mașină, pe o trecere de pietoni de pe strada Cloșca din Alba Iulia.

Pe strada Cloşca din municipiul Alba Iulia, un tânăr de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversare pe trecerea de pietoni, acroşându-l. În urma accidentului, pietonul, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Alba Iulia, a decedat.

Vezi și FOTO-VIDEO: Accident MORTAL în Alba Iulia. Un bărbat de 77 de ani a decedat după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Vezi și VIDEO: ACCIDENTUL mortal din Alba Iulia, surprins pe camere video. Momentul în care un bărbat a fost spulberat pe trecerea de pietoni

La data de 11 decembrie, un bărbat în vârstă de 5o de ani din Teiuș a decedat după ce a fost accidentat de un autoturism, în timp ce încerca să traverseze strada printr-un loc neregulamentar, pe DN 1, la ieșirea din Teiuș spre Alba Iulia.

A fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca. În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni grave și a decedat.

Citește și Accident MORTAL la ieșirea din Teiuș. Un bărbat de 50 de ani a decedat după ce a fost lovit de o mașină. Traversa printr-un loc neregulamentar

Ziua de Crăciun a fost una neagră pentru doi tineri din Aiud, respectiv Ocna Mureș. Aceștia și-au pierdut viața în urma unor accidente rutiere care au avut loc în data de 25 decembrie, pe raza localităților Teiuș și Mirăslău.

Citește și UPDATE: ACCIDENT rutier în Teiuș. Un tânăr de 21 de ani a DECEDAT după ce a intrat cu autoturismul într-un imobil

Citește și ACCIDENT rutier pe DN 1, în zona localității Inoc. Un tânăr a DECEDAT după ce mașina în care se afla s-a răsturnat

Citește și FOTO-VIDEO: ACCIDENT mortal pe DN 1, între Aiud și Teiuș. Un tânăr de 18 ani din Aiud și-a pierdut viața. Impact între un autoturism și două TIR-uri

Citește și FOTO / UPDATE: O tânără de 18 ani din Alba Iulia a MURIT într-un ACCIDENT pe DN1, între Aiud şi Turda. A intrat cu mașina într-un TIR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    sâmbătă, 02.01.2016 at 13:31

    Un gunoi de tirist a omorat un bebelus de 3 luni si a scapat probabil nepedepsit.
    Asta e de departe cel mai grav accident din 2015 in jud Alba si cu asta trebuia sa incepeti…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax