Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crucea Roşie Română: Apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal

Publicat

cutremur nepal_sursa crucea rosie Zeci de mii de persoane au fost afectate, peste 3000 şi-au pierdut viaţa şi alte 5000 au fost rănite în urma cutremurului de 7,9 pe scara Richter petrecut pe 25 aprilie, aproape de capitala statului Nepal, Kathmandu. Pentru a veni în sprijinul celor care au de suferit în urma acestei tragedii umanitare de proporţii, Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă.

Oamenii afectaţi de acest cutremur se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă. Crucea Roșie din Nepal în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federația Internatională a Societaților de Cruce Roșie si Semilună Roșie a lansat un Apel Internațional de Urgență. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 milioane euro.

Crucea Roşie Română se alatură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie şi lansează „Apelul pentru Nepal”.

cutremur nepal 1_sursa crucea rosie Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internaţională de Cruce Roșie si Semilună Roșie pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de hrană, asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale pot dona bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO14BRDE410SV34436474100 / EURO: RO02BRDE410SV34436714100

De asemenea, Crucea Roșie Română extinde posibilitatea de a sprijini Apelul Umanitar pentru Nepal, prin contribuții la numărul scurt de sms 8829, unde se pot face donații de 2 euro/sms în toate cele trei linii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange și Vodafone.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax