Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cu cât s-au scumpit poliţele RCA şi care sunt explicaţiile. Statistici prezentate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Publicat

asigurari auto RCA Majorarea tarifelor RCA din ultima perioadă nemulţumeşte nu doar firmele de transport, ci şi şoferii români care circulă cu maşinile personale. Din datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASD), poliţele RCA sunt mai scumpe, în trimestrul al doilea al anului, comparativ cu primele trei luni din 2016, cu 6,2%, în medie.

Mai exact, pretul mediu a crescut cu 46 de lei, până la 793 de lei, arată datele publicate marţi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Scumpirea e şi mai mare dacă ne raportăm la aceeaşi perioada a anului trecut: şoferii români au dat cu 26% mai mult, în medie, pentru o poliţă RCA, comparativ cu al doilea trimestru din 2015.

ASF susţine că explicaţia pentru această situaţie o reprezintă majorarea daunelor.

Astfel, valoarea medie a daunei pentru pagube materiale, în cazul accidentelor acoperite de poliţele RCA, a fost în trimestrul al doilea din acest an de 7.898 de lei, în crestere cu 15% faţă de trimestrul anterior – când dauna medie a fost de 6.874 de lei – şi cu 11% peste nivelul atins în al doilea trimestru din 2015, de 7.097 de lei, potrivit Ziare.com.

AICI, alte statistici ASF.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax