Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CUGIR24: Şcoala profesională, relansată în sistem dual de învăţământ. Prezentare la Colegiul „I.D. Lăzărescu”

Publicat

Elevilor de clasa a IX-a le-a fost prezentat, în cadrul unei conferințe, noul sistem de învățământ dual care a fost implementat la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”. După multe demersuri, acest sistem de învăţământ profesional va fi susținut nu doar de Inspectoratul Şcolar și Primăria Cugir, ci și de cinci agenți economici din oraș, care vor colabora pentru instruirea tinerilor doritori să urmeze cursurile specializării de strungar-frezor-rabotor-mortezor. 

La conferință a fost prezent primarul Adrian Teban, alături de viceprimarul Horia Rotche, reprezentanții celor cinci agenți economici implicați în proiect, elevii din clasa a IX-a și părinții acestora.

„Implementarea acestui sistem dual este important pentru Cugir, pentru că vrem să revitalizăm o școală care a fost veche în orașul Cugir, școala profesională. În ziua de astăzi, copiii învață foarte multă teorie și mai puțină practică. Această școală profesională vrea să pună lucrurile invers: întâi să învețe lucrurile practice și  pe urmă poți continua cu un liceu la seral și chiar cu o universitate, dar oricum începi pas cu pas și dezvoltarea copilului este mult mai sigură și mai garantată”, a declarat, pentru Cugir24, primarul Adrian Teban.

Înscrierile la această specializare au început deja, iar prima perioadă s-a și finalizat în data de 31 mai. Până acum s-au înscris 25 de tineri care doresc să urmeze cursurile în cadrul acestui sistem dual. Perioada a doua de înscriere va începe în 11 iunie și se va încheia în 25 iunie, iar cea de-a treia se desfăşoară în intervalul 27 – 31 august.

Vezi mai multe detalii despre şcoala profesională, pe Cugir24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax