Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum explică Garda de Mediu Alba poluarea de sâmbătă seara din Sebeș: Cel mai probabil au fost arderi de cauciucuri sau cabluri. Verificări la centre de fier vechi

Publicat

panou poluare sebes 14 15 februarie Înaintea celui de-al șaselea protest împotriva poluării din Sebeș, pe panoul de lângă Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, sâmbătă seara, calitatea aerului era de 5, adică ”rea”, dată de indicele specific corespunzător indicatorului pulberi în suspensie – PM10, la Stația AB-2. Reprezentanții Gărzii de Mediu Alba au precizat că, în urma verificărilor efectuate, depășirea valorii a fost cauzată cel mai probabil de arderi de cauciucuri sau cabluri electrice. Aceștia efectuează cercetări la centre de fier vechi pentru a descoperit cine este responsabil.

Contactat de către Alba24, comisarul Emil Oanță, din cadrul Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu a declarat că inspectorii Gărzii au efectuat verificări pe platforma industrială din zonă (Kronospan Sebes, Holzindustrie și Savini Due). În urma acestora s-a constatat faptul că nu au fost înregistrate depășiri ale indicatorului pulberi în suspensie – PM10.

De asemenea, acesta a precizat că depășirea înregistrată sâmbătă seara a fost cauzată cel mai probabil de arderea unor cauciucuri sau cabluri, în zona stației de măsurare, în acest sens comisarii Gărzii de Mediu efectuând verificări la agenții de fier vechi din zonă. Totodată, aceștia au solicitat de la Institutul de Meteorologie un raport privind cureții de aer din zonă pentru data respectivă.

Emil Oanță a mai precizat că, în condiții normale, indicatorul PM10 se încadrează în limita de 50 mg/metru cub/24 de ore, iar, în ziua în care a fost înregistrată depășirea, valoarea era de 53 mg/metru cub/24 ore.

Acesta a dorit să sublinieze o situație asemănătoare, care a avut loc în 2013. Atunci depășirea valorii PM10 a fost urmarea bitumului topit de muncitorii care lucrau la izolarea unui  bloc, în imediata vecinătate a stației de măsurare.

Reamintim mesajul locuitorului din Sebeş, postat pe reţeaua de socializare, în care reclama calitatea „rea” a aerului, afişată pe panoul în care APM Alba afişa indicatorii de poluare lângă Centrul Cultural „Lucian Blaga”:

„Aloooo… APM ALBA… de mult timp s-a depășit indicele admis al calități aerului… haideți și locuiți în locul nostru!!! Nu mai vorbim de Cartierul Kogălniceanu… că pe zi ce trece aerul e tot mai înțepător și rarifiat… în momentul acesta poluatorul… a stins lumina pe toată platforma… să nu se vadă ce iese pe furnalele lor… dar nasul cetățenilor…. e mai bun ca trucurile lor deja apuse demult … Concluzia…. veniți să evaluați acum în momentul acesta totul…. nu mâine când se pe hoarnele acelea înainte de protest, se apelează la șmecherii de 2 bani… ca să pară că tot e în limitele admise de lege!!! Rușineee APM Alba…”.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Al şaselea PROTEST la SEBEŞ, împotriva poluării. Oamenii, din nou în stradă. Parcarea de la Kronospan, blocată de camioane

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rol

    miercuri, 18.02.2015 at 10:46

    Kronospanul in nici un caz !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax