Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum fac băncile profit de milioane dintr-un simplu act pe care-l eliberează clienţilor. Comisioane între 90 și 500 de lei

Publicat

bani la banca Persoanele care au credite imobiliare trebuie să plătească sute de lei pentru așa numitul comision unic, iar astfel băncile fac profit de milioane dintr-o singură hârtie. Mulți clienți revoltați au pregătit plângeri la Protecția Consumatorilor sau chiar au de gând să dea în judecată banca.

Spre exemplu, o clientă a fost nevoită să plătească un comision de 500 de lei la o bancă, ca să obțină aprobarea să dea cu chirie casa. A cumpărat-o prin credit imobiliar cu ipotecă şi nu putea să înregistreze contractul la Administraţia Financiară fără documentul vizat de bancheri. Femeia a precizat că nu a fost de acord cu achitarea comisionului şi că a făcut reclamaţie la Protecţia Consumatorilor.

Potrivit bancherilor, acest comision este pe lista celor patru pe care legea le permite să le încaseze. Cei care au trecut prin asemenea experienţe sunt revoltaţi și spun că băncile profită pur şi simplu de situaţie. În cazul creditelor de consum, tarifele sunt mult mai mici sau chiar zero.

Cele mai multe bănci pretind comisionul unic de la clienţi care au nevoie de acte pentru Administraţia Financiară sau care vor să îşi refinanţeze creditul.

Comisionul pleacă de la 90 de lei şi ajunge la 500 la cele mai mari bănci.

Potrivit președintelui Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca, sunt peste 4.700 de reclamaţii privind clauze abuzive sau suspiciuni de clauze abuzive, comisioane, majorări de dobânzi, penalităţi, sau nerespectarea clauzelor contractuale. Protecţia Consumatorilor are 34 de procese cu 11 bănci pe care le acuză că au pus clauze abuzive în contractele de credit.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax