Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum l-au ajutat COMPLICII din ALBA, pe Alexandru Bartuş să se ascundă de poliţişti. Cu ce a ajuns până la casa de vacanţă din Miceşti

Publicat

evadat1, alexandru bartus Alexandru Cristian Bartuş, infractorul evadat din arestul Poliţiei Cluj, a reuşit să se ascundă 12 zile cu ajutorul unor prieteni, printre care şi doi tineri din Alba, care sunt acum arestaţi preventiv. El a locuit patru zile într-un apartament din Cluj-Napoca, care aparţine tânărului din Alba, Cristian Moldovan şi care este situat la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei. În Alba Iulia a stat ascuns într-o casă de vacanţă, la aproximativ 5 km de oraş. A folosit 10 cartele telefonice pentru a nu fi reperat.

Citeşte şi COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj. Cum a ajuns Alexandru Cristian Bartuș să se ascundă în casa de vacanță din Alba Iulia

Alexandru Cristian Bartuş, inculpatul care a reuşit să evadeze sâmbătă, 17 ianuarie, din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj are aura unui infractor inteligent. Surse din cadrul Poliţiei, au declarat pentru „Adevărul” că găsirea lui, într-o casă de vacanţă din cartierul Miceşti, din Alba Iulia, după 12 zile în care au fost alertaţi agenţi din toată ţara a fost o misiune grea. Locul unde se ascundea Bartuş a fost găsit datorită interceptării telefonelor mobile pe care le-a folosit.

Joia trecută, în jurul orei 15.00, Batruş a fost prins. El a vorbit atât cu nevasta lui, cât şi cu prietenii care l-au ajutat să se ascundă. Bartuş a folosit în cele 12 zile de libertate nu mai puţin de 10 cartele telefonice. Poliţiştii au reuşit totuşi să-l depisteze întrucât au fost ascultate telefoanele tuturor apropiaţilor săi. Una dintre persoanele cu care a vorbit în acest timp a fost soţia lui, Luiza Bartuş – cu care s-a căsătorit de la finalul anului 2014.

La 3 kilometri de sediul Poliţiei

Astfel, Bartuş era dat în urmărire generală în toată ţară, iar el era găzduit într-o locuinţă aflată la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei Cluj, de unde a evadat. Cei doi i-au dat mâncare, băuturi alcoolice şi i-au făcut rost de un autoturism cu ajutorul căruia evadatul s-a deplasat din Cluj-Napoca în Alba Iulia.

„În data de 24 ianuarie, sâmbăta seara, împreună cu inculpatul Cristian Moldovan şi cu Bartuş Alexandru au băut bere şi s-au uitat la televizor, iar la un moment dat Bartuş le-a relatat acestora faptul că a evadat împreună cu alte trei persoane din arestul IPJ Cluj”, a declarat Dedescu procurorilor clujeni. Pe Cristian Moldovan, unul din tinerii din Alba care l-a ajutat pe Batruş, evadatul l-a rugat să-l adăpostească deoarece „este bătut şi căutat”.

Mai mult decât atât, la locuinţa acestuia din Cluj-Napoca, Bartuş şi-a vopsit părul blond cu vopseaua acestuia. Pe 25 ianuarie, Dănuţ Bălan a fost chemat din Alba Iulia şi rugat să-l scoată pe Bartuş din Cluj-Napoca.

Bălan a venit cu un Volkswagen şi l-a transportat pe Batruş în Alba Iulia, unde i-a oferit găzduitre până pe 27 ianuarie. De atunci şi până în ziua în care a fost prins, pe 30 ianuarie, Bartuş a stat într-o casă de vacanţă din zona Miceşti a municpiului Alba Iulia, la aproximativ 5 km  de oraş. Dănuţ Bălan este prieten cu fii proprietarului cabanei din Alba Iulia unde a fost prins Alexandru Bartuş.
Filmul evadării lui Bartuş

Povestea evadării lui Bartuş începe sâmbătă seara, pe 17 ianuarie. Împreună cu alţi patru inculpaţi, Bartuş a scăpat din sediul Poliţiei Cluj, unde era arestat preventiv pentru furt calificat. El are de executat o pedeapsă de 10 ani în Franţa pentru tâlhărie urmată de decesul victimei. Cei patru au rămas nesupravegheaţi , deoarece un complice şi-a dat foc în celulă. Au reuşit să evadeze din sala de recreaţie a arestului, întrucât gratiile de la geam au fost îndepărtate de muncitorii de la Apă Canal, care au lucrat cu o seară înainte la scoaterea apei din subsolul inundat. Evadaţii au trecut pe lângă birourile SRI Cluj, aflate la etaj, şi au ajuns în strada Traian, de unde drumurile li s-au despărţit.

Conform unor surse din poliţie, Bartuş a mers pe jos circa 30 de minute spre strada Oaşului, din Cluj-Napoca, zona fiindu-i cunoscută deoarece pe 7 ianuarie spărsese o casă acolo. Odată ajuns în zonă a intrat prin efracţie într-o altă locuinţă, furând bani şi mâncare. Până în data de 22 ianuarie, Batruş s-a aflat în zona Turda- Câmpia Turzii, el fiind originar din Câmpia Turzii. Bartuş a fost găzduit în municipiul Cluj-Napoca timp de patru zile, în perioada 22-25 februarie de către doi prieteni Nicolae Dedescu şi Moldovan Cristian, în locuinţa ultimului de pe strada Cobzarilor.

Gafele poliţiei

Cum a reuşit Bartuş să plece din Cluj-Napoca în condiţiile în care Poliţia a postat filtre peste tot? Un clujean a povestit pentru „Adevărul” modul în care erau controlate maşinile de către Poliţie. „Am fost oprit sâmbătă seara, chiar când a evadat Bartuş. Poliţiştii m-au pus să aprind lumina din maşină, însă nu mi-au cerut să deschid portbagajul, care este foarte încăpător”, spune clujeanul. De asemenea, un alt clujean spune că autocarul în care se afla care făcea cursa Cluj-Bucureşti sâmbătă seara fost oprit de patru ori de poliţişti, dar nici măcar o dată nu au urcat să verifice pasagerii.

sursa: adevărul.ro

Citește și COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj, printre care și un tânăr din Alba Iulia, ARESTAȚI preventiv. Bartuș, judecat pentru furt

Vezi FOTO – VIDEO: Casa de vacanță de lângă Alba Iulia unde s-a ascuns evadatul din arestul IPJ Cluj. Cine este proprietarul cabanei

Vezi FOTO – VIDEO EVADAT din arestul IPJ Cluj, PRINS de poliţiştii din Alba. Alexandru Bartuş a fost găsit într-o cabană din Miceşti, lângă Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alexandru

    miercuri, 04.02.2015 at 08:27

    INTREBARE: baietii au avut mandat pentru fiecare cartela de telefon folosita, sau au ascultat ilegal asa cum o fac in fiecare zi de lucru.
    intreb si eu…..ca e democratie.
    in rest felicitari politiei romane care nu e in stare sa pazeasca un beci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax