Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Cum să îi faci copilului un dovleac de Halloween, pas cu pas. Ghid pentru artiști începători

Publicat

YouTube video

V-ați uitat vreodată la dovleci interesanți, sculptați de Halloween și v-ați întrebat cum puteți crea propriul vostru model?

Vă roagă copilul să-l ajuțați să își decoreze unul? Este destul de simplu. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile de mai jos.

Pentru că suntem cu toții începători, am ales cea mai simplă variantă, dar, în funcție de imaginația pe care o posedați, rezultatele pot fi spectaculoase.

În plus, veți avea ocazia să petreceți un timp de calitate alături de copilul dumneavoastră.

Citește și HALLOWEEN: Fascinanta poveste a celei mai înspăimântătoare sărbători, din ultima noapte a lunii octombrie

Pași pe care trebuie să-i parcurgeți:

1.Cumpărați un dovleac (sau culegeți-l din grădină) suficient de mare să puteți lucra cu el și pe cât posibil nedeteriorat.

bostan

2. Desenați un cerc în jurul codiței din partea superioară, unde doriți să fie capacul. Asigurați-vă că este suficient de mare ca să puteți lucra înăuntru cu un cuțit (să vă încapă și mâna).

bostan

3. Tăiați capacul. Asigurați-vă că faceți acest lucru la un unghi (vârful cuțitului îndreptat spre centrul dovleacului) astfel încât capacul să nu cadă în dovleac. Poate doriți să tăiați o mică crestătură în capac, astfel încât să nu cadă.

bostan

4. Utilizați o lingură pentru a curăța interiorul dovleacului. Răzuiți pereții interiori până când sunt groși de 1 cm. Ar trebui să nu mai rămână nicio urmă de semințe sau ”ațe” de dovleac.

bostan

5. Ștergeți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la uscat. Veți lucra mai bine dacă este uscat.

bostan

6. Selectați sau desenați un model. Dacă veți alege modele mai detaliate, cu linii subțiri, va fi mai greu de tăiat. Alegeți un model care se potrivește dimensiunii dovleacului.

bostan

7. Utilizați un marker lavabil pentru a desena modelul direct pe dovleac.

bostan

8. Partea mai grea. Începeți cu o ustensilă subțire, cum ar fi o șurubelniță. Faceți mici puncte în dovleac în jurul marginilor formei pe care o veți tăia. Folosiți un cuțit normal, ascuțit, și să-l bateți după liniile care dau forma. Îndepărtați stratu superior al cojii dovleacului. Nu tăiați forma de tot, riscați ca bucata să se rupă acolo unde nu doriți. După ce îndepărtați coaja, va fi mai ușor. În schimb, deplasați încet cuțitul în jurul formei, urmând punctele. Odată ce ați parcurs tot drumul, împingeți forma și neteziți marginile cu cuțitul. Repetați pentru fiecare formă. Decorați-l după inspirație. Puteți refolosi bucăți pe care le-ați scos din dovleac.

bostan

9. Introduceți o lumânare din ceară sau o lumânare acționată de baterii și înlocuiți capacul.

bostan

Sursa: wikihow.com

Sursa foto: wikihow.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax