Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum se împart vaccinurile în judeţul Alba. Direcţia de Sănătate Publică a mai primit o tranşă de 1900 de doze de vaccin antigripal

Publicat

vaccinDin această săptămână a început distribuția vaccinurilor antigripale și hexavalent către medicii de familie, primite de la Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba. Sunt disponibile 5.500 de doze de vaccin antigripal de vineri, suplimentate cu alte 1.900, de luni și 2.500 de doze de vaccin hexavalent, însă sunt insuficiente față de solicitări. Autoritățile spun însă că urmează să fie primite și alte doze.

Având în vedere situația, vaccinul antigripal va fi administrat în funcție de afecțiunile pacienților. Vor fi vaccinați cu prioritate copiii cu probleme de sănătate, bolnavii cronici, cei cu mai multe afecțiuni și vârstnicii. Președintele Asociației Medicilor de Familie din Alba, medicul George Haber, a declarat pentru Alba24 că, deocamdată, doar 21% dintre cele 35.000 de solicitări pot fi realizate (unul din 5 pacienți, respectiv persoane din categoria de risc – n.r.), distribuția către medicii de familie începând de luni.

Cele 7.400 de doze de vaccin antigripal reprezintă primele tranșe din cele aproape 35.000 de doze, solicitate de DSP Alba, Ministerului Sănătății, în toamna anului 2016.

„Invităm medicii de familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, reprezentanţi ai spitalelor, să vină să ridice dozele solicitate, din 24 octombrie, pentru a începe campania de vaccinare. Într-o primă fază vor fi vaccinate grupele populaţionale considerate «de risc», conform schemei naționale de vaccinare”, a transmis, vineri, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Potrivit DSP Alba, la 30 septembrie, în stocul instituției erau suficiente doze de vaccin, de toate tipurile. Pe măsură ce se vor epuiza instituția va face noi solicitări Ministerului Sănătății.

Reamintim că vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor, se aplică bebelușilor în primele luni de viață și îi protejează împotriva unor boli precum poliomelita, hepatita B, tetanosul și difteria, dar și împotriva tusei convulsive.

Citeşte şi Criză de vaccin hexavalent și în județul Alba: Doar 82 de doze pentru 1526 de copii. Precizări de la DSP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax