Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cupa „ACAS”, competiţia sportivă pentru tineri cu dizabilităţi, se desfăşoară la Alba Iulia, în septembrie. CL votează buget de 7.500 lei

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia votează miercuri organizarea, în septembrie, a celei de-a zecea ediţie a competiției pentru copii și tineri cu dizabilități, „Cupa ACAS”. Evenimentul promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin exercițiu fizic și urmărește, în funcție de posibilități, îmbunătățirea aptitudinilor sociale și de comunicare. Pentru acest eveniment se propune alocarea din bugetul local a sumei de până la 7.500 lei pentru premierea participanţilor.

Probele sportive se vor desfăşura pe criterii de vârstă şi tip de eficienţă. Pentru participanţii cu deficienţe psihice şi auditive, se organizează alergare, viteză, probe de rezistenţă, aruncarea mingii de oină, a mingii medicinale, săritura în lungime de pe loc.

Pentru deficienţe motorii, sunt propuse probe de aruncarea mingii de oină şi alergare în scaun cu rotile.

Pentru copiii cu vârsta între 3-8 ani, este prevăzut circuitul “Mici, talente mari”.

Pentru a pentru participarea la competiţie, participanţii trebuie să domiciliul sau rezidenţa în Alba Iulia, să desfăşoare activităţi din Planul de Intervenţie Personalizat în această localitate, să aibă vârsta mai mare de 3 ani şi să fie însoţiţi de părinţi sau reprezentanţi legali.

Asociaţia ACAS participă la organizare cu persoane şi asistenţă specializată, cu doi profesori de sport de la DJTS Alba şi medaliile de premiere. Asociaţia “Filantropia Ortodoxă”, în calitate de partener, oferă cadouri participanţilor.

La toate ediţiile de până acum au participat aproximativ 100 de copii şi tineri, fiecare fiind premiat în mod egal, cu premii în valoare de 50 lei/participant, oferite de CL şi Primăria Alba Iulia.

Se propune aprobarea susţinerii financiare din bugetul local cu suma de maximum 7.500 de lei, pentru premierea participanţilor şi cheltuieli de organizare.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: VIDEO: Şedinţa extraordinară a CL Alba Iulia. Săli de cinema la Alba Mall şi parc fotovoltaic. Vezi tarifele din contractul pentru salubritate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax