Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cupru Min SA Abrud a primit aprobare de la Guvern pentru prelungirea contractelor pentru 27 de angajaţi, în urma extinderii activităţii

Publicat

cupru min exploatarea rosia poieni1 Guvernul a aprobat marţi, în şedinţa de guvern, majorarea numărului de personal la Cupru Min Abrud cu 27 de angajaţi. Potrivit Executivului, hotărârea este bazată pe extinderea activităţii.

Executivul a aprobat marţi un memorandum cu tema numărul de personal prevăzut pentru anul 2014 în bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Cupru Min SA Abrud. Acesta propune majorarea numărului de personal la această societate cu 27 de persoane, ca urmare a extinderii activității.

De asemenea, Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 pentru Cupru Min SA Abrud, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

Veniturile totale ale Companiei se estimează la 148.000 mii lei, iar cheltuielile totale la 140.725 mii lei.

Directorul general al Cupru Min SA Abrud, Dorel Tomuş, a declarat pentru Alba24 că este vorba despre prelungirea conctratelor pe trei luni pentru 27 de salariaţi angajaţi pe perioadă determinată, până la 30 decembrie 2014. În prezent, compania are 531 de angajaţi, iar cei 27 au fost contractaţi pentru susţinerea producţiei, fiind muncitori pe utilaje şi în carieră, dar şi ingineri, topografi şi contabil.

Directorul a amintit că societatea a reuşit să obţină profit şi datorită acestor oameni, astfel că a propus prelungirea acestor contracte. În ceea ce priveşte investiţiile realizate în ultimul timp de companie, a menţionat achiziţionarea unei instalaţii de preparat explozibil (utilizat în carieră), înlocuirea conductei de aducţiune a sterilului în iazul de decantare (cu una din PVC rezistent), cumpărarea a trei autobasculante de 100 de tone, a unui autogreder pentru întreţinerea drumurilor din incintă şi a unui buldozer pentru întreţinerea haldelor şi a treptelor de deschidere din carieră.

Reamintim că ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat, în luna mai, la Alba Iulia, că doreşte să repună pe picioare compania minieră Cupru Min Abrud, să o listeze la bursă de anul viitor şi să vândă 15 % din acţiuni. Banii investiţi ar urma să fie folosiţi în retehnologizarea societăţii.

Potrivit ministrului, compania era pe profit, iar acesta va fi folosit pentru retehnologizare.

Compania Cupru Min SA din Abrud a primit în iulie 2014 autorizaţia de mediu pentru exploatarea metalelor neferoase de la Roşia Poieni. Astfel, se permite continuarea funcţionării exploatării miniere din Apuseni şi Ministerul Economiei poate regândi strategia pentru privatizare.

Cupru Min Abrud este titularul licenţei de exploatare a cuprului din zăcământul de la Roşia Poieni, estimat la 900 de milioane de tone, reprezentând 60% din rezerva de cupru României. A trecut până acum prin două proceduri eşuate de privatizare.

Citeşte şi Cupru Min: Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a emis autorizaţie de mediu pentru exploatarea de la Roşia Poieni

Compania de stat din Abrud a avut în 2013 un profit de 7,9 milioane de lei şi o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de lei, cu 491 de angajaţi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax