Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cupru Min SA Abrud, investiţii de 65 milioane lei, în 2018. Două treimi din bani sunt destinați mediului

Publicat

Compania Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, şi-a planificat pentru anul viitor investiţii de 65 milioane de lei, din care aproape două treimi sunt destinate mediului, principalul obiectiv fiind finalizarea instalaţiei de neutralizare a apelor acide, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit vineri cu conducerea CupruMin Abrud. A fost a 3-a întâlnire dintr-o serie de întâlniri operative ce vor continua în luna noiembrie, cu reprezentanții companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea și evaluarea situației actuale a acestora.

Ministrul Șimon și conducerea Cupru Min au discutat chestiuni legate de strategia de investiții și dezvoltare a companiei. Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017.

Estimarea de profit brut a CupruMin, în 2017, este de cinci ori mai mare decât cifra realizată anul trecut, de 6,9 mil. lei.

Aproape două treimi din investițiile de peste 65 mil. lei ale companiei, din 2018, se concentrează în mediu, cu principal obiectiv finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide. Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului, se mai transmite în comunicatul ministerului.

”I-am ascultat cu mare atenție pe cei de la CupruMin și i-am lăudat dar și criticat, când a fost cazul. Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-și urmeze programul de investiții, cu respectarea regulilor și legilor privind achizițiile dar și a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanța resurselor umane și siguranța muncii, de reducerea accidentelor și de îmbunătățirea condițiilor și climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Șimon, la finalul întâlnirii .

La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat secretarul de stat Simona Țeighiu-Jurj, consilieri și experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax