Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curs gratuit pentru formare profesională ca baby-sitter, din octombrie, la Alba Iulia. Iniţiativa aparţine Crucii Roşii

Publicat

Din luna octombrie, Crucea Roşie derulează în Alba Iulia un curs gratuit de formare profesională  baby-sitter”. Pot participa persoanele care au absolvit opt clase sau cele angajate fără calificare în domeniul medico-social. Cursul durează 14 săptămâni.

Cursurile sunt gratuite, autorizate CNFPA, iar la înmânarea diplomei absolventul primește suma de 480 de lei. Cheltuielile de transport şi cazare nu se decontează

În ceea ce priveşte angajaţii cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, aceştia pot fi:

– personal nedidactic sau administrativ, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor administraţiei publice locale şi sistemul privat (Grădiniţa cu program normal, Grădiniţa cu program prelungit si grădiniţa care funcţionează împreuna cu creşa cu program zilnic, Grădiniţa cu program săptămânal si grădiniţa care funcţionează împreuna cu creşa cu program săptămânal, gradiniţe şi creşe private, unităţi şcolare etc.)

– personal administrativ si auxiliar, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor subordonate Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (centre de plasament, centre îngrijire persoane vârstnice, centre îngrijire copii etc.).

– personal administrativ si auxiliar, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul unităţilor sanitare, publice şi private

– personal administrativ si auxiliar, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

NU pot participa angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare (inclusiv angajati pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, de exemplu infirmieră, mediator sanitar, operator introducere, operare si validare date, îngrijitor bolnavi la domiciliu etc.) şi angajaţii ce au beneficiat de altă finanţare din fonduri publice naţionale sau comunitare în calitate de participant, pentru programul de formare profesională “Baby-Sitter (cod NC NC 5133.1.1)”.

De asemenea, nu au acces la acest curs angajaţii ce au pregătire superioară (studii superioare), persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent, întreprinderi familiale şi individuale.

Cursanţii vor participa la activităţile de informare, consiliere şi orientare profesională. Cursul durează 14 săptămâni, din care 6 săptămâni pregătire teoretică, de luni-vineri, în sala de curs din Alba Iulia şi 8 săptămâni, de de luni-vineri la locul de muncă sau la alţi angajatori din domeniul medico-social.

Evaluarea finală este programată în a 14-a săptămână de la începerea cursului (evaluarea finală se susţine în faţa unei comisii constituite din doi specialişti desemnaţi de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi coordonatorul de formare al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România)

Documente necesare înscrierii:

– copia actului de identitate

– copia certificatului de naştere

– copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul)

– copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (diplomă şi foaie matricolă)

– aviz medical cu specificaţia apt curs

– adeverința de la locul de muncă (să ateste faptul că persoana este angajată într-o unitate din domeniul medico-social, structurile menţionate la condiţiile de înscriere); în original.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax