Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea Constituţională decide dacă alegerile locale se vor organiza în două tururi de scrutin. Se dezbate contestaţia jurnalistului Liviu Avram

Publicat

judecatori ccr Curtea Constituţională decide dacă alegerile se vor organiza în două tururi de scrutin. Judecătorii dezbat astăzi contestaţia jurnalistului Liviu Avram. Dacă răspunsul este „Da”, Guvernul va trebui să apeleze la fondul de rezervă ca să organizeze al doilea tur.

Sunt slabe şanse ca alegerile locale să fie organizate în două tururi, crede fostul președinte, Traian Băsescu.
Deşi spune că Mişcarea Populară, partidul pe care îl conduce, ar avea de câştigat în acest caz, Traian Băsescu este de părere că judecătorii Curţii Constituţionale nu au argumente pentru o decizie care să ducă la schimbarea legii electorale. Declaraţiile au fost făcute în această seară, la un post de televiziune.

„Mi se pare foarte greu de crezut că înainte cu o zi de începerea campaniei, Curtea Constituţională va schimba regula de desfăşurare a alegerilor. Mi-ar conveni să fie două tururi, dar până la urmă, sunt ţări în care alegerile locale sunt într-un tur, chiar şi prezidenţialele sunt într-un tur. Nu e un proces nedemocratic, nu cred că se va găsi în Constituţie resursa de neconstituţionalitate. Să modifici regula alegerilor cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, nu ştiu (…) ne-am putea trezi prin Africa”, a spus fostul șef al statului.

Potrivit unor surse din Parlament, se pare că deja se pregătește o Hotărâre de Guvern pentru finanțarea campaniei din turul doi. 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax