Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut măsurile preventive pentru şeful DSV Sibiu şi jurista instituţiei. Hotărârea este definitivă

Publicat

curtea de apel alba iulia Curtea de Apel Alba Iulia a păstrat măsurile preventive decise de Tribunalul Alba în ceea ce-i priveşte pe şeful DSVSA Sibiu, Şerban Constantin Ţichindelean şi jurista instituţiei, Mirela Cosmina Olteanu, acuzaţi de fapte de corupţie, de către procurorii DNA Alba Iulia. Instanţa a judecat, luni contestaţiile depuse de inculpaţi şi procurori, iar hotărârea este definitivă. Astfel, Ţichindelean rămâne în arest la domiciliu, iar Olteanu cu măsura controlului judiciar.

Tribunalul Alba a respins, în 30 septembrie, propunerea procurorilor DNA Alba Iulia de arestare preventivă a directorului DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean şi a consilierului juridic al instituţiei, Mirela Olteanu, acuzaţi de acuză de fapte de abuz în serviciu, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Alba a dispus faţă de Ţichindelean măsura preventivă a arestului la domiciliu pe 30 de zile şi respectarea unor obligaţii, iar pentru Olteanu măsura controlului judiciar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Alba i-au reţinut, în 29 septembrie, pe Constantin Şerban Ţichindelean, director executiv al DSVSA Sibiu, pe care îl acuză de opt fapte de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale, şi pe Cosmina Mirela Olteanu, consilierul juridic al DSVSA Sibiu, pe care o acuză de două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma complicităţii.

În ordonanţa de reţinere a celor doi, anchetatorii notează că în calitatea deţinută, Ţichindelean a procedat, în mod abuziv, la rezilierea contractului de concesiune a Circumscripţiei Sanitar Veterinare Jina (ce fusese încheiat cu Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) şi a încheiat, în condiţii nelegale, un contract similar cu un anumit medic veterinar.

Citeşte AICI mai multe detalii despre dosar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax