Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă nu munceşti, nu ai parte: Agricultorii care nu-şi lucrează pământul sunt tăiaţi de la subvenţii. Trec pe „lista neagră” a ministerului

Publicat

Agricultorii care îşi lasă pământurile în paragină, mai exact nu le mai muncesc, nu vor mai primi subvenţii din partea statului. Ei vor trece pe o listă neagră a Ministerului Agriculturii, anunţ Daniel Constantin. Pe ea vor intra, printre altele, parohiile, băncile, compania de drumuri, consiliile locale, cei care gestionează aeroporturi sau afaceri imobiliare.

Ministerul Agriculturii, Daniel Constantin a anunţat că agricultorii care nu îşi lucrează pământurile vor fi trecuţi pe o aşa-numită listă neagră a ministerului şi nu vor mai primi subvenţii.

Lista neagră a Guvernului este una destul de mare, iar printre cei bifaţi se numără parohiile, băncile, compania de drumuri, consiliile locale, cei care gestionează aeroporturi sau afaceri imobiliare.

De asemenea, cei care, din 2015, vând sau arendează terenuri agricole pentru comasare, vor primi timp de cinci ani, echivalentul a 120% din plata pe suprafaţă.

Aceste măsuri vor stimula agricultorii activi şi vor fi transmise Uniunii Europene până la 1 august, a mai spus ministrul Agriculturii.

„Avem o listă neagră la nivel european, agreeată în toate statele membre UE”, a asigurat ministrul Agriculturii.

sursa: antena3.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax