Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler a dat lovitura cu fabrica de cutii de viteze de la Sebeş: afaceri de 13 ori mai mari în 2017

Publicat

YouTube video

Daimler (Mercedes-Benz), cu fabrica Star Assembly de la Sebeș, se pregăteşte să devină a doua cea mai mare companie din industria auto locală după Dacia.  Businessul Star Assembly, com­pa­nie parte a concernului Daimler care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima ju­mă­tate a anului trecut, potrivit datelor pu­blice. Mai mult, com­pa­nia a înregistrat în pri­mul se­mestru un busi­ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, explică reprezen­tan­ţii Star Assembly citați de Ziarul Financiar (ZF.ro).

Este cel mai mare salt realizat de o com­panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la 1 mil. lei în 2013 la 7 miliarde de lei estimat anul acesta.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau­gu­rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Merce­des-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­tenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Totodată, nu­mărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului trecut la 1.743 în primul semestru din acest an.

Dacă producţia menţine cadenţa şi în a doua jumătate a anului, compania va urca spre 7 mld. lei sau 1,52 mld. euro, devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală după cifra de afaceri pe o singură entitate juridică.

Următorul pas la Sebeş este de a demara activitatea în uzina ce va recondiţiona cutii de viteze care va fi gata la începutul anului următor.

sursa: ZF.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bomba Atomica

    luni, 13.11.2017 at 09:17

    o dat de fraieri ce lucra pe salar mic , ca la ei acasa se lucra de la 2000 euro in sus !

    in romania fraierul lucra sub 500 euro si se lasa calcat de sefii in picioare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax