Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler oscilează între Sebeș și Polonia pentru construcția unei noi fabrici pentru Mercedes. Investiție estimată la 800 milioane euro

Publicat

Daimler-STC Sebes1 Grupul auto german Daimler are de ales între Sebeș, județul Alba și Jawor, Polonia, pentru o investiţie de 800 milioane euro în construcţia unei noi uzine de motoare, cu 1.500 de angajaţi. Nemții au deja o fabrică de cutii de viteze la Sebeș, însă în orașul din Silezia Inferioară nu au nicio unitate de producție, potrivit zf.ro.

„Până ieri (n.r. – joi, 28 aprilie) nu se luase nicio decizie cu privire la uzina de motoare a Daimler, cu toate că polonezii se lăudau cu ea”, au spus surse din industria auto locală.

Grupul auto german Daimler a extins suprafaţa de teren deţinută lângă actuala fabrică de cutii de viteze din Sebeș. Potrivit primarului, Alexandru Dăncilă, compania Daimler a mai achiziţionat teren în apropierea companiei, dar nu poate comunica suprafaţa exactă.

Presa poloneză relatează că deja cursa a fost câştigată de Jawor, însă ştirea nu a fost confirmată de Daimler. Mai mult, în decembrie anul trecut polonezii se lăudau că au câştigat investiţia Jaguar-Land Rover într-o nouă uzină auto, însă britanicii au anunţat ulterior că merg în Slovacia.

Dieter Zetsche, şeful Daimler, anunţa în luna martie a anului trecut că România poate atrage investiţii din partea grupului, dar are nevoie de infrastructură şi forţă de muncă.

Cel mai probabil decizia finală va fi influențată de ajutorul de stat pe care o îl aloca Guvernul României pentru finanțarea investiției.

Pentru deschiderea noii fabrici de cutii de viteză T9, Star Assembly, companie deținută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat în valoare de 37,4 milioane de euro pentru construcția de la Sebeș, județul Alba. Investiția totală s-a ridicat la 237,9 milioane de euro și a creat 500 locuri de muncă.

Vezi şi FOTO-VIDEO: DAIMLER a lansat la Sebeş producţia de cutii de viteză 9G Tronic pentru Mercedes Benz, într-o hală cât 10 terenuri de fotbal

Citeşte şi Grupul Daimler va continua investițiile în Sebeș și Cugir. Star Transmission va dezvolta noi proiecte și le va extinde pe cele existente

Cu ajutorul de stat primit pentru unitatea de producție inaugurată în luna aprilie la Sebeș, nemții ar putea asigura un salariu de minim 2.000 de lei pentru fiecare din cei 500 de angajați, pentru o perioadă de aproximativ 15 ani.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Barbu Marin

    marți, 03.05.2016 at 15:23

    Curatati definitiv Sebesul de poluarea cu praf si alte cancerigene si vor investi la Sebes!

  2. Ciprian

    miercuri, 04.05.2016 at 14:41

    Decizia finala :
    htt p://www.auto-motor-und-sport.de/news/neues-mercedes-motorenwerk-produktion-in-polen-geplant-8842077.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax