Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Daimler primeşte 37,4 milioane de euro ajutor de la stat pentru extinderea investiţiei de la Sebeş

Publicat

Firma de la Sebeş “Star Assembly”, deţinută de concernul german “Daimler”, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru extinderea investiţiei din Alba. Este vorba despre construcţia unităţii de producţie de transmisii automate la Sebeş, cu o investiţie totală de aproximativ 238 milioane euro.

Acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august şi prin această investiţie se vor crea circa 500 locuri de muncă noi.

Grupul german Daimler a anunţat în luna aprilie că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală “Star Transmission” din Sebeş.

Potrivit reprezentanţilor “Star Transmission”, proiectul unităţii noi de producţie, parte a investiţiei anunţate de “Daimler”, va fi derulat prin “Star Assembly”, firmă înregistrată în iunie 2013, potrivit datelor de la Finanţe.

“Star Transmission” a inaugurat deja, în iulie, la Sebeş o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Citeşte şi Star Transmission Sebeș a inaugurat linia de montaj a cutiilor de viteză automate

Compania a fost înfiinţată în anul 2001 şi are peste 1.000 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş, unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Star Transmission producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente) şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze).

Firma “Star Assembly” deţine două unităţi de producţie în zona “Glod”, extravilanul municipiului Sebeş, la periferia de vest, urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie pentru producerea cutiilor de viteză în serie. Construcţia va cuprinde hală de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casă poartă şi clădire pentru transformator.

Pentru funcţionarea celor trei unităţi de producţie în sistem integrat, firma a achiziţionat un teren de 130.000 mp, care s-a dovedit insuficient. A fost identificat o altă suprafaţă de 9.514 mp, în prezent ocupat de Staţia Meteorologică Sebeş (clădirea de 113,2 mp, magazie de 20 mp, platformă măsurători de 676 mp şi împrejmuire metalică). Acest teren este în domeniul public al statului şi în administrarea ANM.

Citește și Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro »

sursă: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax