Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dan Simedru: Instructorii auto independenţi din Alba vor să se afilieze Federației Naționale a Formatorilor Auto din România

Publicat

La nivelul județului Alba, există câteva zeci de instructori auto care își desfășoară activitatea ca persoane fizice autorizate și care, până acum, au funcționat în baza unor ordine de ministru, pe care le consideră mai mult incorecte. Deputatul PNL Alba Dan Coriolan Simedru a spus că în urma unor discuţii cu mai mulți dintre instructorii auto din Alba, „rezultă nevoia acestora de a se afilia Federației Naționale a Formatorilor Auto din România, organizație care, la rândul ei, cere imperativ susținerea în Parlament a proiectului de lege privind exercitarea profesiei de formator auto cu drept de liberă practică”.

Instructorii auto din Alba consideră că durata de pregătire a elevilor care, în prezent, este de maximum 2 ore/zi trebuie să fie stabilită la 4 ore/zi, având în vedere că sunt elevi care se deplasează pe distanțe mai mari.

Potrivit proiectului de lege, calitatea de formator auto o vor avea instructorii auto și profesorii de legislație, proiectul de act normativ având ca obiect și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Formatorilor Auto-CFA.

Instructorii auto reclamă necesitatea adoptării unei legi care să le stabilească în mod corect activitatea. Şi-au anunțat deja intenția de a se afilia acestei federații, subliniind faptul că nu sunt împotriva școlilor de șoferi, dar că și activitatea instructorilor auto independenți trebuie reglementată de lege. Totodată, instructorii auto din Alba consideră că durata de pregătire a elevilor care, în prezent, este de maximum 2 ore/zi trebuie să fie stabilită la 4 ore/zi, având în vedere că sunt elevi care se deplasează pe distanțe mai mari.

Din discuțiile pe care deputaul de Alba le-a avut cu Petru Bordeianu, președintele Consiliului Director al Federației Naționale a Formatorilor Auto din România, instructorii auto din Alba vor primi tot sprijinul în vederea afilierii lor la această federație.

Simedru a anunţat că va susține proiectul de lege care reglementează exercitarea profesiei de instructor auto, respectiv de formator auto, în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, având convingerea că „dreptul la liberă practică a persoanelor autorizate trebuie garantat, chiar dacă nu își exercită activitatea în cadrul școlilor de șoferi. În același timp, standardele trebuie să fie respectate, pentru că, atât școlile de șoferi, cât și instructorii auto independenți trebuie să pregătească șoferi, care să circule corespunzător pe drumurile publice din România și Europa. Nu în ultimul rând, prin adoptarea unui act normativ care să reglementeze integral această activitate, se protejează inclusiv dreptul cetățenilor care vor să obțină permisul de conducere de a-și alege, neîngrădiți, instructorii și profesorii de legislație care să îi pregătească”.

Simedru asigură instructorii auto din Alba că va face toate demersurile necesare pentru ca problema lor să fie dezbătută în Camera Deputaților și va sprijini proiectul de lege de care este nevoie pentru ca exercitarea profesiei să poată fi desfășurată corect și legal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax