Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dan Şova: Loturile 1, 2 și 4 de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, inaugurate în DECEMBRIE. Lotul 3 mai așteaptă. Precizări despre Sebeş-Turda

Publicat

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a anunţat, joi, că în luna decembrie vor fi inaugurate trei tronsoane din Autostrada Orăştie-Sibiu. Este vorba despre loturile 1, 2 şi 4, respectiv de la Orăştie – Sebeş – Cut (judeţul Alba) şi partea finală din judeţul Sibiu. Porţiunea cu probleme de alunecări de teren din zona Apoldu, respectiv viaductul de la Aciliu, va fi inaugurată abia în 2014.

„După ce am inaugurat, în iunie, Deva-Orăştie, vom inaugura patru tronsoane de autostradă în luna decembrie şi mă refer la Lugoj-Deva – lotul 1, la Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4. Pe teritoriul judeţului Sibiu este Orăştie-Sibiu – lotul 4, urmând ca, în anul 2014, să inaugurăm Nădlac-Arad, lotul 1 şi 2, şi Orăştie-Sibiu lotul 3„, a declarat Dan Şova, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.

Acesta a precizat că, “după ce inaugurăm Orăştie-Sibiu – lotul 3, vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce va fi deja o realizare foarte importantă”.

Citeşte şi FOTO – VIDEO de pe ŞANTIERUL AUTOSTRĂZII, pe tronsonul Şibot – Cut. Se va putea circula din DECEMBRIE. Vezi stadiul lucrărilor

Potrivit lui Şova, în 2015 vor fi inaugurate şi tronsoanele Timişoara-Lugoj – lotul 2 şi Lugoj-Deva – loturile 2, 3 şi 4.

Reamintim că finalizarea Autostrăzii Orăştie-Sibiu a fost amânată de mai multe ori. Termenul iniţial de terminare a lucrărilor a fost aprilie 2013, apoi fiind devansat pentru august, septembrie, noiembrie şi acum, decembrie. Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor a venit din cauza unor „lucrări mai dificile”, legat de construcția podurilor sau rețeaua electrică.

Tronsonul Orăștie – Vințu de Jos (lotul 1) are 24 de kilometri, lucrările sunt executate de “Strabag” SRL, iar valoarea investiției este de 551.041.792,37 lei. Se continuă de la joncţiunea cu autostrada dată în funcţiune de la Deva la Orăştie, de 30 de kilometri.

Trosonul Vințu de Jos – Cut (lotul 2) este executat de “Straco Grup”, are o lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei (aproximativ 87,8 milioane de euro).

Pe Lotul 3 de autostradă, după Cut, spre Sibiu, de la km 43+855 la km 65+965, contractat inițial de firma Impregilo SpA la valoarea de  604.791.600 lei, lucrează, pe lângă alte firme și compania Pomponio SA din Alba Iulia. Acest tronson va fi finalizat la începutul anului 2014. Proiectul a fost întârziat cu mai multe luni din cauza unor alunecări de teren apărute în două puncte în zona Apoldu de Sus. Potrivit CNADNR, este vorba despre arii cu instabilitate ridicată a versanților, înainte și după viaductul de la Aciliu, în zonele cuprinse între km 57+460 și 60+920, km 61+240 și 62+180 și 63+520 și 63+770.

Autostrada Sebeş – Turda va fi inaugurată în 2016

Ministrul Şova a precizat că, în anul 2016, vor fi inauguraţi cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta Clujul de Coridorul IV.

„E important de ştiut că, odată cu atribuirea tronsoanelor la Sebeş-Turda, ieri (miercuri – n.r.) deja s-au primit ofertele, până pe 19 decembrie vom desemna şi câştigătorii la Sebeş-Turda. Probabil că vom avea contestaţii, ca de obicei, e mai puţin important acest lucru, undeva în primăvară vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pentru Sebeş-Turda”, a spus Dan Şova, care a adăugat: „odată cu Sebeş-Turda vom avea contractări pe fond de coeziune autostrăzi 107 la sută”.

Citeşte şi AUTOSTRADA Sebeş-Turda: 43 de oferte din partea unor firme româneşti şi străine depuse pentru cele patru loturi scoase la licitaţie

Potrivit lui Şova, tronsoanele care vor fi inaugurate în luna decembrie a acestui an însumează peste 120 de kilometri de autostradă.

sursă: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax